gay travel curacao beach

Tijdens de Annual Global Convention of the International Gay & Lesbian Travel Association worden elk jaar prijzen uitgereikt aan bedrijven, bestemmingen en media die ‘gay travel’ op een positieve manier op de kaart zetten. Daarbij viel Nederland 2 keer in de prijzen. Of nou ja, “Nederland”, een inwoner van ons land en een voormalige kolonie. Maar dat is misschien nog wel meer nieuwswaardig.

Hoewel Nederland al jaren niet meer voorkomt in de top10-rijtjes van gay-bestemmingen en homotolerante landen, is het fijn om te weten dat er toch nog ergens lichtpuntjes te vinden zijn in ons koninkrijk. Ja, inderdaad: Amsterdam mag dan ontbreken in de gebruikelijke rijtjes van meest gay-friendly steden, Curaçao timmert hard genoeg aan de weg om op te vallen als Caribische homo-bestemming.

Curaçao, officieel een land binnen ons Koninkrijk, won de prijs als Destination Pioneer omdat het zichzelf al sinds 2004 op de kaart zet als gay-vriendelijke bestemming. Dat is des te meer opvallend, omdat het Caribisch Gebied regelmatig in het nieuws is vanwege homofoob gedrag op verschillende eilanden en het daarom niet hoog scoort als bestemming voor gay reizen.

-> Lees hier over gay vriendelijk Curaçao: ‘Sunny & gay: Curaçao lacht je toe

 

Reisjournalist Jurriaan Teulings, die af en toe nog in Amsterdam te vinden is, won de prijs als Travel Writer. Zijn publicaties voor onder meer Winq zijn de internationale jury opgevallen en deze prees zijn pennenvruchten met de prijs tijdens de 32e editie van de IGLTA – awards.

-> That Guy From Rotterdam interviewde Jurriaan Teulings: ‘liever sociaal in een hostel dan alleen in luxe’

Jurriaan Teulings

De prijzen zijn een mooie opsteker en wellicht ook een goede impuls om binnen Nederland weer wat meer na te denken over gay marketing als onderdeel van de city marketing en internationale branding van ons land.

Wat vind jij van de stelling: Nederland moet weer harder z’n best doen om als gay bestemming mee te tellen?