Papa Wild West met Eliad Cohen is dan voor onbepaalde tijd uitgesteld, maar er zijn nog wel andere aanwijzingen dat country het nieuwe sexy is. Voor mij althans.

chris carmack nashville

Country-muziek leuk vinden is natuurlijk not done. Maar Brokeback Mountain en Nashville heb ik wel een zwak gekregen voor mannen met cowboyhoeden en te strakke spijkerbroeken. En hoewel ik het nooit had gedacht, ben ik zelfs countrymuziek leuk gaan vinden. Wie vindt het nou niet lekker om ‘working 9 to 5’ mee te blèren? Het is één van mijn lievelingsnummers om het huis op schoon te maken. Toch krijg ik inmiddels ook steeds meer zin in het luisteren van andere nummers. En ook ‘Top of the world’ van de Carpenters en John Denver doen het goed. Het is een soort camp waarvan ik wel kan genieten.

Van singer-songwriter tot Papa Wild West

Door de singer-songwriter-hype ben ik steeds vaker nummer met weinig instrumenten gaan waarderen. Jack Johnson is daarvan een goed voorbeeld. Maar ook Amos Lee en  vallen goed in de smaak. Niet alleen bij mij, maar bij een groot publiek. En toen ik eerder dit jaar in Maleisië was hoorde ik een prachtige cover van pop-tiener Miley Cyrus. Haar versie van Bob Dylans ‘You’re gonna make me lonesome when you go’ was van ver voor haar ‘wrecking ball’ en wat mij betreft mag ze best weer terug naar die muziek zonder uitgestoken tong.

the g-team dj thijs weijland

The G-Team -dj Thijs Weijland is klaar voor Papa Wild West

Door Brokeback Mountain en Nashville ben ik inmiddels ook gevallen voor de country-achtige singer-songwritermuziek. Overigens heb ik wel meer redenen om Nashville fijn te vinden. Het zal wel komen door Chris Carmack en Chip Esten: van die stoere no-nonsense mannen met zo’n grote gitaar onder hun armen. Sowieso is het na de metroman en de hipster tijd voor een ruiger type. Het heeft wel iets. Ik weet niet of ik qua muziek ooit toe zal zijn aan onvervalste countrysongs, maar dan kan ik altijd terugvallen op good old Dolly: daar word ik in elk geval vrolijk van.

Ook het gezicht van de Papa-parties -Eliad Cohen- heeft zich inmiddels in country-outfit op de gevoelige plaat laten vastleggen. Geen country-muziek op de Papa-party, maar wel pompende beats, cowboyhoeden en strakke spijkerbroeken. Gewoon om even die stoere cowboy in jezelf naar boven te halen. Kom pak je lasso maar….oh nee, dat is weer meer skihut…

Wat vind jij van country-muziek? En welke nummers mogen echt niet ontbreken op m’n playlist? Let me know, hieronder bij de comments!