suicide club rooftop terrace rotterdam

Het aantal clubs, bars en restaurants in Rotterdam breidt zich vrijwel wekelijks uit. Tijdens mijn roadtrip door Californië werd The Suicide Club geopend in het Groothandelsgebouw. Ik liet de opening aan me voorbij gaan om na de openingsdrukte voor LiveLikeTom een fatsoenlijk oordeel te kunnen vellen: spring je naar beneden of blijf je er lekker hangen?

the suicide club rotterdam cocktails with a view

Het succes van een nieuwe zaak is meestal af te meten aan de drukte na een paar weken. Meestal loop ik een maand na de opening voorbij om te zien hoe vol het zit. Maar in het geval van The Suicide Club is dat wat lastig. Ten eerste omdat de zaak zich op de bovenste verdieping bevindt van het bekende gebouw naast Rotterdam Centraal Station. Aan de buitenkant kun je dus niets zien.

-> De fijnste plekken om cocktails te drinken lees je in: Cocktails with a view

Wel is er de indicatie van de drukte bij de wachtrij voor de enige lift die je erheen brengt. Spontaan binnenlopen is nauwelijks mogelijk: je moet lid worden van de club (via deze website) en vooraf reserveren. Alleen tussen half elf en half twaalf ‘s avonds kun je er op vertoon van je ledenpas spontaan binnenlopen.

Vier het leven

Het onthaal is dus ongekend voor Rotterdamse begrippen: reserveren en memberships zijn niet vanzelfsprekend in het Rotterdamse. Gelukkig is het wél de moeite waard. Je betreedt The Suicide Club op een nogal ongebruikelijk manier en de sfeer is kosmopolitisch met dames in Barbarella-achtige jurkjes en jongens in afgeknipte spijkerbroeken of overalls.

 

Hoewel het eten van chef Marnix Benschop wordt geroemd, is The Suicide Club toch vooral een plek om het leven te vieren met een flinke dosis alcohol. De cocktails zijn verrassend. Probeer gerust Fairies In The Mist (dat is met € 18,50 meteen de duurste op de kaart) of mijn persoonlijke favoriet: Dark & Stormy.

-> Over cocktails gesproken: ken je deze coffee cocktails al?

Bij mooi weer is het dakterras een lekkere plek om bij te praten met vrienden. Binnen zorgen op clubavonden de dj’s en live muziek voor de juiste ambiance. Ook is het erg prettig dat het publiek net iets meer moeite heeft gedaan om er fatsoenlijk uit te zien. Dat zouden meer bars en clubs in Rotterdam mogen eisen. En nee, dat heeft niets met sneakers te maken, maar wel met alles wat daarboven is aangetrokken.

Wil je een avond gay Rotterdam ontdekken, maar wil je niet direct de welbekende kroegen afstruinen, dan is dit een perfecte plek om in de juiste stemming te komen. En kleine tip: neem jebijenkorfcard mee, want de euro’s tikken snel aan (= extra punten ;)!!!) !

The Suicide Club, Stationsplein 45 – 3013 AK

Wat is jouw favoriete cocktail? Laat het hieronder weten voor een nieuw artikel over jullie favoriete cocktails!