De cocktailbar met onbetwist het beste uitzicht op Rotterdam, is de bar van Nhow hotel. Vanaf de 7e verdieping van het designhotel kijk je uit op de Erasmusburg en de enige echte skyline van Nederland. ‘s Zomers vanaf het terras, ‘s winters comfortabel achter de metershoge ramen. En de cocktails? Die zijn verrukkelijk! 

cocktails view nhow rotterdam gay travel

Met de opening van Nhow Rotterdam heeft de stad er een toplocatie bij voor iedereen die van designhotels houdt. Hoewel hotellobby’s en -bars jarenlang de plek waren waar je nog niet dood gevonden wilde worden, zijn de Rotterdamse hotelbars nu juist de plek waar je gezien moét worden. De aankleding is stijlvol, het publiek internationaal en de cocktailkaart uitgebreid. Nhow geeft je daarbij ook nog eens een prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam. 

Het hotel is gevestigd in het grootste gebouw van Nederland: De Rotterdam. Voor bezoekers die de stad nog niet kennen: als je vanuit het centrum bij de Erasmusbrug aankomt is het de linker van de 3 geschakelde torens aan de overkant van De Maas. Neem de lift links van de receptie en stap uit op de 7e verdieping.

Intieme zitjes en eigenzinnige cocktails

Bij de hoge ramen van de bar zijn intieme zitje gecreëerd, vanwaar je een prima uitzicht hebt op de brug. Ook als je nonchalant aan de bar zit, kijk je op de brug die Rotterdam wereldberoemd maakte als architectuurstad. Bij mooi weer kun je buiten op het getrapte terras de zon zien ondergaan en de stad langzaam zien zien oplichten als een sterrenhemel.

De cocktailkaart van Nhow is groot genoeg voor een paar leuke avonden. Zo hadden wij –The Food Journey & ikzelf – eerst de El Burro met oa tequila en gemberbier. Een prima starter voor de Pyramid Punch met vers annanas- en grapefruitsap, vlierbloesemlikeur en kruidnagel. Deze kruidige cocktail beviel me beter dan de Mulata Daiquiri die volgde. Maar dat is een kwestie van smaak.

Leuk detail voor de liefhebbers van lettercocktails: ga zeker ook even naar het toilet. De teksten van Mhaw tekstuele verwenners zijn een lekkere taalmix van pittig en sprankelend.

Nhow is niet de enige hotspot in Rotterdam. Check deze hotspots maar eens of ga eens een eten bij de beste burgerbars van Rotterdam. Voor een echte Rotterdam-ervaring moet je natuurlijk een nachtje blijven ‘pitten’. Dat kan prima in de leukste hotels van Rotterdam.

Waar in Rotterdam, Nederland of de rest van de wereld zou ik nog eens een ‘cocktail with a view’ moeten drinken? Tips zijn hieronder welkom!