the boundary london cocktails

Eén van de leukste dingen van een citytrip, vind ik het ontdekken van de dakterrassen. Doe je binnenkort een weekendje Londen, dan mag je The Boundary zeker niet overslaan!

boundary rooftop winter cocktail Karen Millen

pic: karenmillen.com

Een weekendje Londen is altijd leuk: binnen een uur vliegen ben je in een compleet andere omgeving en er is altijd wat te doen. De wijk Shoreditch (zie ook    naam post) is een perfecte uitvalsbasis voor zo’n weekendje weg.

Cocktails op niveau

Mijn goddelijke Italiaan en ik zijn tijdens een citytrip altijd op zoek naar leuke plekken. Maar ook in onze eigen steden zijn we continu op zoek naar hotspots. Zo ook in zijn woonplaats Londen. Het liefst zoeken we dan een plek waar je een goede cocktail kunt krijgen; daarmee krijg je direct het gevoel van een echt uitje. Laatst zijn we daarom naar The Boundary gegaan in Shoreditch.

boundary rooftop shoreditch cocktail allweather

 

Om naar het dak te mogen, moet je in het weekend even in de rij staan. Maar het is de moeite waard. Op het dak vind je namelijk verschillende zithoeken met romantische haarden. Ook is er een grote kas, waar je beschut zit op koude en regenachtige avonden. Zelfs op een winteravond kun je dus heerlijk rooftoppen. Extra pluspunt: op het toilet staat Aesop handwash; dat is voor mij meestal een teken dat ik op de juiste plek ben beland.

Het uitzicht van The Boundary is fraai: weinig omringende hoogbouw zorgt ervoor dat je een heel eind weg kunt kijken. Maar het is ook leuk om juist naar beneden te kijken; de naastgelegen appartementsgebouwen geven je een spannend inkijkje in het leven van locals. Op de avond dat wij er zaten, trok een homostel in het luxe appartement eerst de kleren uit en daarna pas de gordijnen dicht. Misschien is dat spannende uitzicht wel de reden dat The Boundary in de Top 10 Rooftop bars staat. Maar het kan ook liggen aan de uitgebreide menukaart en heerlijke cocktails. Wij hadden een voortreffelijke Rooftop Passion en een Blackberry Mojito. Een volgende keer gaan we voor een cocktail pitcher.

Meer ‘cocktails with a view‘ in Londen proberen; ga dan eens naar Aqua in The Shard. Op eigen bodem, moet je de gin-tonics bij Ballroom eens proberen.

Wat is jouw lievelingscocktail? En waar drink je die het liefst?

Boundary_rooftop cocktail london