aqua-shard-view-cocktail-hot-tommy-liveliketom

Op 32 hoog cocktails slempen is natuurlijk niet verkeerd. En helemaal niet in een wereldstad als Londen. AquaShard bevindt zich in The Shard en heeft zelfs een Hot Tommy op de cocktailkaart staan. Dat moest ik natuurlijk even zelf proberen!

aqua-shard-cocktail-hot-tommy-liveliketom

De ruim 300 meter hoge Shard (scherf) is een opvallend gebouw aan de skyline van de Londense Southbank en bovendien het hoogste gebouw van de EU! Omdat de omliggende bebouwing relatief laag is, geeft de Shard een prachtig uitzicht op de stad: de London Eye, London Bridge, Westminster Abbey, de Big Ben, London Tower en zelfs Greenwich kun je direct van je bucketlist afstrepen. Voor dat uitzicht kun je (betaald) naar het observatiedek op de 72e verdieping. Maar een stuk comfortabeler (want binnen) is een bezoek aan de restaurants in de toren: Oblix, Hutong en Aqua Shard. Bij die laatste kun je ook terecht voor een theetje, ontbijt of cocktails. Ben je een echte cheap-ass dan loop bij Aqua naar binnen en daarna direct weer weg, maar mijn man en ik hadden op een winderige zondagmiddag wel zin in een cocktail.

 

Hot Tommy & Antique Mai Tai

’s Avonds kom je de restaurants alleen binnen met correct schoeisel (zelfs designersneakers vallen gewoon onder ‘sneakers’ en zijn niet toegestaan) en een reservering. Overdag zijn ze iets soepeler met het liftdeurbeleid, maar ‘smart casual clothing’ is wel het devies. Eenmaal boven in Aqua Shard vonden we een mooi plekje aan het raam. De cocktailkaart had genoeg keus en uiteindelijk kozen we een Hot Tommy en een Antique Mai Tai. De Hot Tommy is een mix van de ‘zilveren tequila’ Don Julio Blanco, waterkers, zoete paprika, cayenne- en chilipepers, limoensap, agave en peper & zout. Een flinke oppepper voor de smaakpapillen.

aqua-shard-cocktail-tasty

 

De Antique Mai Tai bevat drie soorten rum (waaronder een 5 jaar oude rum), Cointreau, Orgeat (een siroop van amandelen, suiker en rozenwater) en limoensap. Zoals je kunt voorstellen moet je deze niet op nuchtere maag achterover slaan. Tenzij je heel voordelig dronken wilt worden; één Antique Mai Tai is dan genoeg.

We hadden ook nog wel wat hippe nootjes besteld, met parmezaan-smaak enzo, maar de bediening was niet heel vlot. Toen we een tweede ronde cocktails wilden bestellen, duurde dat zo lang, dat we uiteindelijk 3 schaaltjes nootjes voor nop kregen (toch weer mooi 12 Pond verdiend). Helaas hebben we na een half uur wachten besloten om The Campfire (met oa Jack Daniels en een marshmellow) en Chamomile Coupe (met oa Don Julio Blanco, bloedsinaasappelsaplikeur en kamillesiroop) te bewaren voor een andere editie van ‘Cocktails with a view’. To be continued dus, maar dan niet bij Aqua Shard.

Tips voor een goede cocktail-locatie?  Laat ze hieronder achter bij de comments.

cocktails-with-a-view-the-shard-aquashard-liveliketom