gay Sicily Cavagrande del Cassibile

De bloedmooie jongeman trekt zijn shirt uit. Simone heet hij. We zijn halverwege de klim vanuit Cavagrande del Cassibile. Simone hadden we beneden ontmoet, terwijl we plonzend en zwemmend plezier maakten in het zoete water van de klif.

Deze plek is een klein paradijs, dat je bereikt na een voettocht van 45 minuten. Verliefde stelletjes nemen er foto’s net hun selfiestick. Meisjes met modeblog-ambities krijgen er geen genoeg van om kronkelend op een rots te poseren. Hoed op, hoed af, over de zonnebril heen kijkend, recht in de zon, of alleen dromerig starend naar het grote niets. In werkelijkheid is dat grote niets een volgende rots waar gebronsde Italianen indruk proberen te maken in sixpack-poses. Maar vanuit de juiste hoek zie je dat niet en lijken het meisjes-alleen-op-de-wereld.

blue water waterfall cavagrande del cassibile sicily

Dagtrip Sicilië: Siracusa, Noto én Cavagrande del Cassibile

Cavagrande del Cassibile ligt op een klein uurtje rijden vanaf Siracusa, waar we een paar dagen verblijven tijdens onze short break op Sicilië. Maar eerlijk is eerlijk: we waren die ochtend eerst wezen duiken en na de lunch in het plaatsje Noto was het nog maar een half uurtje rijden.

-> Lees ook: 5 bestemmingen voor een duikvakantie

-> Gay Hiking in Nederland: Burgers en Buitenlui

De klif is groen en de berggeiten hupsen er rond met koebellen. Het maakt de afdaling in de zon een tikkeltje vrolijker. De oplettende kijker ziet ook de inkepingen waar ruim drieduizend jaar geleden mensen zich vestigden in zelf gefabriceerde grotsteden. Met een beetje fantasie ziet het eruit als een appartementencomplex in een prehistorisch toeristenoord. Destijds bood het onherbergzame gebied vooral bescherming tegen agressievere overheersers.

Cavagrande del Cassibile 

Tegenwoordig is het gebied een natuurreservaat waar je prima kunt hiken en vooral heerlijk kunt zwemmen in groenblauw zoet en vooral lekker koel water. De kleine natuurbaden lopen in elkaar over via kleine watervallen. De toeristen blijven meestal steken bij de bovenste twee, maar hoe lager je komt hoe schoner het volk. En daar kwamen we dus de jonge Italiaanse god tegen, die Simone heet.

wandelen zwemmen duiken vakantie Sicilië gay Sicily

Simone kwam van Sicilië en woonde sinds kort in de UK. Tijdens de zomervakantie van z’n universiteit ging hij voor twee maanden terug naar z’n geboortegrond. Hij hoorde ons Engels praten en vond het een goed excuus om z’n eigen Engels bij te spijkeren.

Italiaanse hunks met espressotint

Nee, hij was hier niet alleen. Hij komt hier regelmatig met z’n vrienden. Hij wees naar een stel kleurige handdoeken met daarop strakke Italianen van wie de huidskleur nog het meeste deed denken aan het cremelaagje op een stevige espresso. Ze zijn ergens in de 20 en stuk voor stuk hebben ze een glimlach en sixpack om van te dromen.

Aan het einde van de dag worden de contrasten in de vallei groter: de schaduwen van de rotsen worden langer en het blauwe water stdekt er nog helderder bij af. Het is tijd om naar boven te gaan. We pakken onze spullen en Simone pocht dat hij en zijn vrienden meestal in 25 minuten weer boven zijn. Ik denk terug aan een paar crossfit ervaringen en besluit dat ik 60 minuten ook best ok vind.

Goede workout voor je ass

gay travel blogger That Guy From Rotterdam hiking Cavagrande del Cassibile Sicilië wandelen

De jonge goden zeggen gedag en stappen stevig door. Op dat moment slaat de masculiene competitiedrang toe. We willen ons niet laten kennen ook al zijn we zo’n 10 tot 15 jaar ouder. Denkend aan de jonge achterwerken vinden we een goed ritme om naar boven te komen. We voelen onze eigen achterwerken ook, dit is een goede workout. Nog meer dan het jonge mannenvlees gun ik mezelf een goed gevulde canoli als beloning voor deze klim.

Ondertussen passeren we twee van de godenvrinden van Simone. En dan ineens staat Simone daar, ergens op de 5 bocht voor het einde. Zijn bezwete gezicht begint te lachen als hij ons in stevige tred ziet aankomen. Hij trekt z’n shirt uit en geeft toe dat het vandaag best een warme dag is. Wij besluiten ons niet te laten kennen door deze flirterige afleidingsmanoeuvre: nu willen we ook winnen ook!

Niet veel later zijn we boven. We gaan zitten en bij gebrek aan canoli traketeren we onszelf op een ijskoude granita. En dan komt Simone boven. 28 minuten had hij erover gedaan. En wij dus 24. Bam! Cavagrande del Cassibile is alle opzichten het hoogtepunt van onze trip. Maar dat vertellen we Simone niet. Nog niet.

gay Sicily hiking scuba diving gay travel couple