best hamburger of rotterdam

De hamburgertest 2015 is een heel eigen leven gaan leiden. Hij bracht me op de voorpagina van Metro en zette Stroom op de hamburgerkaart vanwege de fantastische Hamburger Benedict. De zaak die het predikaat ‘slechtste hamburger van Rotterdam’ kreeg, bleef vanwege de extreem slechte kwaliteit niet onvermeld. En juist tussen ‘de beste’ en ‘de slechtste’ is nu een verrassend krachtenspel gaande.

Chef Diego en That Guy From Rotterdam met de Beste Hamburger in Rotterdam 2015

That Guy From Rotterdam and Chef Diego portrayed with the best hamburger in Rotterdam 2015 by Vincent van Dordrecht for Metro

-> Lees hier de uitslag van de beste alternatieve hamburger restaurants van Rotterdam

Hoofdrolspeler in het burger-epos is Chef Diego, die de winnende hamburger creëerde voor restaurant Stroom Rotterdam. Het restaurant dat de slechtste burger maakte -HUGH-, was ‘not amused’ met de vermelding in de lijst van opvallende burgerzaken in Rotterdam. En hoewel ik probeer negatieve stukken zoveel mogelijk te vermijden op That Guy From Rotterdam, ontkwam ik er niet aan vanwege de bedroevende kwaliteit van de burger.

Het positieve was echter wel dat HUGH een erg mooie zaak is, met een fraai interieur en zelfs de burger zag er prachtig uit. Desalniettemin was Diego’s ster rijzende in het Rotterdamse en ook de aandacht die hij (en zijn buiten-burgelijke kookkunsten) kreeg van media zoals What The Food zorgde er wel voor dat de kaarten opnieuw werden geschud in de Rotterdamse keukens. Sinds deze week is Chef Diego namelijk de chef-kok van HUGH!

 

Dat betekent dat ik met hooggespannen verwachtingen uitkijk naar het nieuwe menu dat hij daar zal creëren. Voor de uitslag van de hamburgertest 2016 zal deze switch ongetwijfeld gevolgen gaan hebben. Alhoewel: de nieuwe chef van Stroom is door Diego opgeleid. Eens kijken of de meester net zo goed is geweest in het overdragen van z’n kennis en of z’n leerling hem voorbij streeft…Wordt vanzelfsprekend vervolgd!

Wat is jouw favoriete burgerzaak?