December is de maand van terugkijken en vooruitblikken. Voor That Guy From Rotterdam was de hamburgertest met de beste hamburgers van Rotterdam een hoogtepunt in 2015, dat zelfs de voorpagina van Metro haalde! BurgerClub in Rotterdam benaderde me in de aanloop naar de hamburgertest 2016 voor een nieuwtje: de tonijnsteak burger. Het water liep me in de mond…

Eerder dit jaar was ik al bij BurgerClub en ze belandden haast probleemloos in de top 5 van beste hamburgers. De liefde voor kwaliteitsvlees overwint namelijk alles, dat proef je.

Kies je eigen vlees voor de populaire Dirty Burger

Niet zo gek dus dat de zaak inmiddels een groot succes is: ze zijn tegenwoordig 7 dagen per week geopend en sinds kort kunt je er ook terecht voor de lunch. De kaart is flink uitgebreid:  er staan nu maar liefst 11 burgervarianten op.

Bij elke burgervariant kies je zelf het vlees: MRIJ rund, Iberico varken of Wagyu rund. Razend populair zijn de nieuwe Nanet’s Burger met o.a. chorizo Iberico en artisjok en de Dirty Burger met o.a. Irish cheddar, gebakken ei en cream cheese. Maar je kunt ook zelf je eigen toppings kiezen, als je het jezelf ingewikkeld wilt maken.

best hamburger 2016 burgerclub Rotterdam

De BBQ Burger met Wagyu als basis voor de smaak.

Smaak van het vlees staat voorop

Met een hamburger moet je eigenlijk niet teveel rommelen. De beste hamburgers stellen de smaak van het vlees voorop. Sappig maar niet te nat, zeker niet te droog en vooral niet al te veel saus zijn de belangrijkste voorwaarden voor een goede burger, naar mijn mening.

Dat hebben ze op de NieuweBinnenweg goed begrepen, want zelfs bij de variaties op de burger blijft de smaak van het vlees voorop staan. Zo had ik de BBQ Burger met jalapeños, cheddar, pancetta en ananas, waarbij het Wagyu-vlees nog steeds de boventoon voerde in smaak.

Verrassende lunchtip: Tunasteak Burger

Juist de liefde voor vlees, maakte het voor mij verrassend dat hier de Tonijnsteak Burger op het menu staat. Je moet wel veel lef hebben om een goede burger te kunnen maken met tonijn als hoofdingrediënt.

Schmidt Zeevis werd hofleverancier voor de sashimi tuna steaks van 150 gram. Het zijn de beste stukken tonijn die je bijna niet op een burger zou willen doen. Maar dankzij de sla, wakame en de frispittige wasabimayonaise blijft de smaak van tonijn volledig overeind.

Ik proefde ‘m medium rare in skinny variant (zonder broodje) en ben helemaal om. Dit is wat mij betreft de ideale lunchburger: verantwoord en smaakvol, zonder al te veel poespas.

Hoewel: ik sta te popelen om de Dirty Burger eens te proberen. Wie gaat er mee?