posestvo Pintar Brestje Brda Slovenia

Met de auto op vakantie is helemaal zo gek nog niet. That Guy From Rotterdam huurde een auto en ging naar Brda, de wijnregio van Slovenië tegen de Italiaanse grens. Overdag rijd je van pittoreske dorpjes naar schitterende uitzichten en aan het einde van de dag plan je een wijnproeverij in op de plaats waar je overnacht. Dát is het goede leven!

gay travel bloggers in europe slovenia

Lees ook over ‘Verrassend west Slovenië’, of ontdek de groenste hoofdstad van Europa; Ljubljana en win een Pink Week 2016 package voor 2 personen’.

Wijnproeverij in Brda of gewoon groot inslaan?

De wijncultuur van west Slovenië is nog niet heel bekend, maar het land maakt goede sier met jonge frisse wijnen, waarbij de witte varianten populair zijn bij de vele Italianen die het gebied bezoeken. Ben je met de eigen auto, dan kun je die dus zeker volladen.

hisa-stekar-wine-tasting-slovenia-mijn-slovenie-wijn-proeven

Overal kun je wijnen proeven, al dan niet met plankje charcuterie. Mijn Slovenië had voor ons twee proeverijen mét overnachting geregeld. Bij Hiša Štekar en Posestvo Pintar.

Hiša Štekar in Snežatno (Brda)

De culinaire ogen zijn momenteel gericht op Nina Bratovž. Ze is de dochter van een bekende Sloveense sterrenchef én vrouw van een bekende Sloveense wijnboer: Jure Štekar. Ze verhuisde van de hippe hoofdstad Ljubljana naar het landelijke Snežatno.

gay-travel-blogger-liveliketom-in-brda-slovenia-wine-tasting-luxury-travel

Hiša Štekar is al jaren bekend om de goede wijnen, het restaurant met typisch Sloveense gerechten en de bescheiden kamers met voortreffelijk uitzicht over de vallei. Nina zet die inmiddels niet onverdienstelijk naar eigen hand. Eigentijds en smaakvol zijn zowel eten als de door haar gecreëerde wijnen.

Hisa Stekar heeft ook een klein zwembadje

Als Jure je vervolgens een uitgebreide wijnproeverij geeft, rol je daarna heerlijk je bed in! De volgende ochtend word je wakker met het geluid van zingende vogels en een prachtig uitzicht op de vallei vol wijnranken en fruitbomen.

hisa-stekar-traditional-cuisine-slovenia-dandelion

hisa-stekar-food-wine-tasting-slovenia-cuisine

hisa-stekar-restaurant-slovenian-cuisine

hisa-stekar-wine-cellar-brda-slovenia

Posestvo Pintar in Brestje

De tweede avond overnachtten we bij Posestvo Pintar, waar je vanaf € 25,- per nacht een compleet appartement tot je beschikking hebt. Ook hier kun je genieten van lokale wijnen en streekspecialiteiten. En binnenkort ook zelfs van het privé zwembad.

De rust van dit stukje Brda (spreek uit als ‘Berda’) is onbeschrijflijk. Bovendien ben je vanaf Pintar heel snel bij andere plaatsjes in de regio.

posestvo Pintar Brestje Brda Slovenia

pic by Posestvo Pintar

Slovenië smaakt naar meer

Wijn proeven is niet het enige dat je kunt doen in de Brda-regio. Honing, olijfolie en likeuren geven je smaakpapillen een flinke oppepper, maar wil je even totaal iets anders, dan is apitherapie misschien iets voor jou. Ontdek hier binnenkort wat we deden in Šmartno, Dobrovo en Hlevnik.

slovenian-cuisine-pancake-breakfast-brunch-luxury-stay-brda

Zie jij een autovakantie in Slovenië ook wel zitten? Of zou je liever ergens anders heen gaan?

Lees ook over ‘Verrassend west Slovenië’, of ontdek de groenste hoofdstad van Europa; Ljubljana en win een Pink Week 2016 package voor 2 personen’.