liveliketom serge dutch gay travel blogger ostrava

Het is een van de meest gestelde, en tenenkrommende, vragen die hetero’s stellen aan homo’s: ‘wie is eigenlijk het vrouwtje?’ Als je vraagt wat ze ermee bedoelen, krijg je meestel een ontwijkend antwoord; iets over ’taken in het huishouden, wie doet de was enzo’. Ja daaaaag! Iedereen weet dat de eigenlijke vraag is: wie neukt wie?**

En in het eerlijke antwoord op die vraag ligt gelijk het oordeel: top = mannelijk, bottom = vrouwelijk*. Daarbij wordt het eerste geassocieerd met goed en het tweede met fout.

Bottom-schaamte

Homo’s weten dat die indeling, of eigenlijk de veroordeling, onzin is. Tegelijkertijd zijn we zo gehersenspoeld, dat veel bottoms jaren nodig hebben voor hun zoveelste ‘coming out’. Er heerst een schaamtecultuur op het bottom zijn.

Wie de datingapps afstruint, ontdekt al snel een patroon. Als je kijkt naar alle ingevulde voorkeursposities, dan zijn er meer tops dan bottoms. En van de mannen die aangeven versatile te zijn, blijken er heel veel ‘op dit moment in bottom-mood’ te zijn.

Maar iedereen die weleens een date heeft proberen te scoren via de bekende apps, ontdekt al snel dat veel mannen liever helemaal geen voorkeurspositie aangeven. Als je op de man afvraagt wat hun rol in bed is, blijken er opvallend veel bottom te zijn.

“Om te kunnen genieten van bottom-zijn, moet je wel een echte vent zijn”

Het lijkt erop dat mannen liever durven toegeven dat ze top of versatile zijn. Of desnoods niets invullen. Alles lijkt beter dan bottom te zijn. Terwijl iedereen die dat graag is, waarschijnlijk enorm geniet van die ongeëvenaarde prostaatstimulatie. Om dat te kunnen ervaren moet je overigens wel een echte vent zijn: vrouwen kennen deze g-spot helemaal niet.

Wie is het ventje?

Misschien kunnen we daarom een einde maken aan de bottom-schaamte. En de vraag herdefiniëren: ‘wie is het mannetje en wie is het ventje?’ Binnen no-time willen die metroseksuele hipster heterokerels ook weer vent worden!

Ben je mans genoeg: ben jij het mannetje of het ventje?

 

*Probeer voor de gein ook eens het antwoord versatile. Versatile = wat is dat?

** stel de volgende keer gewoon een wedervraag: wordt er bij jullie thuis meer gebeft of gepijpt?