gay travel curacao beach

Botox voor mannen komt langzaam uit de taboesfeer. Zelf twijfel ik of ik wel of niet op botoxvakantie moet gaan. Kom je daarvan juist wel of niet terug met een uitgerust gezicht; wat denk jij? En wat is dan de beste gay travel bestemming waar je ook nog een beetje beauty ingespoten krijgt?

Het is het grootste compliment na een vakantie: een collega of vriend die zegt ‘wat zie je er uitgerust uit’! Meestal krijg ik daar dan wel achteraan geworpen ‘je bent helemaal niet bruin, slecht weer gehad?’ Dat laatste vind ik altijd een beetje jammer. Mijn beste vakantievrienden zijn SPF70 en SPF50. Ik smeer me suf in de ijdele hoop dat ik er over een jaar of 20, 10 jaar jonger uitzie.

Dat laatste gaat natuurlijk niet gebeuren omdat ik nogal expressief ben in mijn gelaatsuitdrukkingen. Als ik vrolijk ben, dan accentueer ik mijn glimlach met bovenbrauwse meelachers en kirrende kraaienpoten. Als ik geïrriteerd ben, dan laat ik je dat zien vanaf 1 km afstand. En dat is natuurlijk funest voor een uitgeruste, en vooral rimpelloze uitstraling.

Zie jij het verschil na een ‘reguliere’ behandeling?

Of het effect heeft, weet ik niet. Maar eens per half jaar loop ik bij een schoonheidsspecialiste voor een reguliere behandeling. De poriën schoonstomen, de meeëters eruit drukken en een crème erop. Zie je daarvan wel een verschil?

gay lifestyle botox vakantie wellness holiday

Vóór: geen Photoshop of filters

botox holiday for men

Ná: geen photoshop of filters…

Botox voor mannen

Ik heb niet de ambitie om er uit te zien als Gerard Joling. Maar de nieuwe ogen en tanden van Fred van Leer zien er prima uit. Zijn uitgeruste uitstraling haalt ‘ie echter van wat botox. En daar ben ik toch even op gaan Googlen. Fred haalt z’n gesponsorde prikjes bij de Van Rosmalen Kliniek. En die zit ook, heel handig, in Rotterdam. (Wel klein nadeeltje; als je je mondhoeken wilt liften, moet je ook gelijk aan een filler voor de groef onder je baard. SUF!)

Verder zijn er onder meer de Botoxbar, Polikliniek De Blaak, de Injectable Kliniek, discounter FaceLand en de overbekende Velthuis Kliniek. Kortom: een rondje Googlen levert at direct een oerwoud aan klinieken op. Maar ja, als je dan toch moet kiezen waarom dan niet gelijk echt naar de jungle vliegen? Of een tropisch strand?

Botoxvakantie in Costa Rica, Mexico of iets Aziatisch?

Voor een prikje hier en daar kun je natuurlijk prima thuis blijven. Ik dacht zelf aan een strak voorhoofd, mondhoeken omhoog en misschien een paar millimeter bovenste ooglid eraf. De oog-kebab zeg maar. Dat laatste is geen botoxje, maar als je dan toch moet vliegen, dan maar gelijk de hele rataplan.

botox voor mannen botox vakantie costa rica

Op vakantie in Costa Rica in 2012 was ik enorm ontspannen en ingesmeerd met SPF50

Ineens herinnerde ik me dat een paar jaar geleden in Costa Rica in een hotel zat, waar veel mensen kwamen voor een cosmetische ingreep. Veel moeders en dochters kwamen er voor een botoxvakantie, maar er waren ook veel gaycation types. Misschien hadden ze daarom in dat hotel ook wel de regel dat je geen gasten van buitenaf op je kamer mocht ontvangen; voor je het weet wordt het een orgie in plaats van een rustoord. Maar geloof me, die ontspannende vrouwen maken een stuk meer kabaal en dat was prima te horen door de houten deurtjes.

-> Tip: sla Apartotel La Sabana over als je een leuke Costa Ricaan over de vloer wilt hebben.

Een goede homovakantie met een prikje botox moet volgens mij ook goed kunnen in Thailand of Mexico. Gelukkig schijnt daar in onze winter de zon. En hoewel je na een chirurgische ingreep niet de zon mag, is mijn SPF70 dieet ineens helemaal zo gek nog niet. Ik blijf gewoon uit de zon, laat hier en daar wat sleutelen en na twee weken zegt iedereen: ‘wat zie jij er uitgerust uit!’

man on beach seminyak bali

Misschien ook maar een liposuctie overwegen?

Zou jij een cosmetische vakantie overwegen?

Ok, het is natuurlijk wel heel gay om op botoxvakantie te gaan. Maar anderzijds: als je het nuttige met het aangename kunt verenigen, waarom niet?