Op regenachtige avonden of lome zondagochtenden struin ik meestal Netflix af voor een beetje vertier. Onlangs stuitte ik op Nashville; een Amerikaanse serie met bloeimooie mannen en soapy verhaallijnen. Inmiddels ben ik verslaafd aan Nashville. Jij binnenkort ook?

ABC's "Nashville" - young cast

Er zijn talloze redenen om Nashville te kijken. De mooie mannen zijn natuurlijk het meest voor de hand liggende excuus. Maar er zijn nog wat redenen waarom ik na een paar afleveringen verslaafd raakte aan Nashville:

Michiel Huisman, Chip Esten & Chris Carmack

Nashville zit vol met aantrekkelijke mannen. Nou is dat bij wel meer tv-shows het geval, maar in Nashville mogen ze ook echt man zijn. Geen eindeloze close-ups van mannen die fluisteren tegen vrouwen met tranen in hun ogen. Nee, gewoon no-bullshit mannen die je laten vergeten dat er ooit zoiets was als de metro-man. Alcoholverslavingen en brute breakups, dat is meer de stijl van Nashville. Michiel Huisman komt goed uit de verf (check hier wat lekkere foto’s), Chip Esten wordt knapper naarmate ‘ie ouder wordt en voormalig Abercrombie-model Chris Carmack trekt z’n shirt veelvuldig uit.

Gay personages

Verrassende plotwendingen horen bij Nashville en ik was dan ook verbaasd toen de allereerste homo-kus ineens voorbij kwam. Maar in plaats van een ongelukje wordt het een complete verhaallijn over een opkomende countryster die worstelt met z’n identiteit en homosexualiteit. En het is nog eens een stoere gespierde mannelijk man dit keer. Eindelijk!

nashville men sexy chris carmack

Binge-watching

Met Nashville kom je wel wat avonden door. Er zijn inmiddels 2 seizoenen klaar van elk meer dan 20 afleveringen. Het derde seizoen is nog bezig, maar al wel gewoon te zien. Elke aflevering duurt bovendien een kleine 3 kwartier. Je kunt dus nog wel even vooruit.

Muziek

Als je van singer-songwriter muziek houdt, dan zul je smullen van Nashville. De basis van countrymuziek wordt namelijk regelmatig afgewisseld met singer-songwriter songs. Weliswaar met een country-snik in de stem, maar eerlijk gezegd had ik zelf ook nooit gedacht dat ik dat leuk zou kunnen vinden. Inmiddels staan de sterren van Nashville regelmatig als hun alterego op concertpodia en op Spotify staan ze ook in m’n playlist.

Geen tv?

De voornaamste reden om geen tv te hebben, is dat ik de vanzelfsprekendheid waarmee ik de tv aanzette beu was. Het levende behang zorgde ervoor dat ik veel te veel tijd verspilde met programmas die me niet gelukkig maakten. Sinds ik een kleine LED-beamer heb, kost het wat meer moeite (lees 30 seconden) om iets te kijken. En dat is net genoeg om de waardeloze shit buiten de deur te houden. Maar voor Nashville heb ik die extra moeite graag over. Ik kijk nu al uit naar lange regenachtige winteravonden.

Suggesties voor andere series?

Inmiddels ben ik bezig in seizoen 3 en dus bijna toe aan een nieuwe serie. Heb jij ideeën voor me?