pic: Vincent van Dordrecht voor Metro – Hamburgertest 2016

De That Guy From Rotterdam Hamburgertest is de enige echte test om erachter te komen waar je de beste hamburger van Rotterdam kunt vinden. Ook in 2017 heb ik mezelf weer opgeofferd om tientallen hamburgers te eten. Op International Hamburger Day, 28 mei 2017, werd de uitslag bekend.  Wie heeft de beste hamburger van Rotterdam?

Elk jaar opnieuw: de beste hamburger ontdekken

In 2016 was Burger Club de winnaar van de hamburgertest, nadat Stroom het jaar daarvoor de eretitel in de wacht sleepte. In 2014 begon ik met het proeven van hamburgers en inmiddels ben ik honderden burgers verder. En niet alleen in Rotterdam! Zo was de beste hamburger van Europa te vinden in Ljubljana, maar vond ik ook een aardige tijdens 48 uur Dublin. Dat het eten van hamburgers niet zonder slag of stoot gaat, is me ook duidelijk geworden.

 -> Mijn burgerliefde loopt inmiddels ook letterlijk uit de hand.

pops place hamburger the boss

Om dit jaar in aanmerking te komen voor de titel ‘beste burger’ moet ‘ie aan een aantal eisen voldoen. Zo moet ik ‘m ná 1 januari 2017 hebben gegeten. Verder wordt elke burger beoordeeld op smaak en kwaliteit van het vlees, het broodje, de toppings en de saus. Daarnaast moet elke burger met twee handen te eten zijn én telt de presentatie mee.

Ere-jurylid: Chef Diego 

Nadat hij in 2015 de prijs in de wacht sleepte en in 2016 nipt 2e werd, mag je Chef Diego gerust een burgerexpert noemen. Hij was één van de eersten in Rotterdam die een ei op z’n burger serveerde en zorgde dat een vlijmscherp mes de hamburger doorkliefde.

Vorig jaar heeft Diego Rotterdam verruild voor Den Haag en is hij niet meer in de race voor de eerste plek in de That Guy From Rotterdam Hamburgertest. Maar omdat hij als geen ander weet hoe je een winnende burger maakt, is hij dit jaar ere-jurylid: hij proeft de beste burgers van Rotterdam nog een keer extra, zodat je zeker weet dat onze top 3 helemaal dik in orde is. 

De uitslag

Zoals gezegd werd de winnaar bekend op 28 mei 2017 en dit is ‘m! En ik kan je verklappen dat de gemiddelde kwaliteit omhoog is gegaan. Toch is er ook een aantal teleurstellende hamburgers te vinden. En ik heb me dit jaar gewaagd aan het vinden van de burger met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Maar wie weet mis ik nog een burger op mijn lijstje, en daarom:

Waar eet jij de lekkerste hamburger?

Geef je tip door, laat een reactie achter.