brug in Duesseldorf

Eén van de grootste voordelen van kinderloos homo-zijn is dat je op vakantie kunt buiten de schoolvakanties. Met name in het voor- en najaar zijn er volop bestemmingen waar de zon schijnt en de frisser wordende lucht een goed excuus is om af en toe een winkel of museum in de duiken. That Guy From Rotterdam zette 5 favoriete gay stedentrips voor dit najaar op een rijtje.

Porto

Mijn hart ben ik wel een klein beetje verloren aan Lissabon, maar desalniettemin heeft Porto me aangenaam verrast. De stad was tegelijk met Rotterdam culturele hoofdstad van Europa (in 2001) en dat schept toch een band.

Bekend geworden om z’n port (tip: bezoek ook de distilleerderij Graham’s Lodge) en groot geworden door de gunstige ligging aan de rivier Douro ademt alles in Porto een soort bescheiden trots uit. De sfeer is gemoedelijk, het eten verrukkelijk en het uitgaansleven bruisend.

gay porto portugal river side douro

 

Porto heeft echter zwaar te lijden gehad onder de economische crisis van Portugal en dat zie je aan de hoeveelheid gesloten winkels. Voor een weekendje shoppen kun je misschien beter naar: 

Düsseldorf

Uit mezelf was ik niet zo snel gekomen op Düsseldorf voor een weekendje weg. Maar ik was aangenaam verrast toen ik er eerder dit jaar op uitnodiging was tijdens Düsseldorf Photo Weekend 2015.

De stad puilt uit van kunst en cultuur, ligt praktisch om de hoek en heeft ook op culinair gebied genoeg te bieden. Het enige waarom je misschien verder weg zou willen, is het weer. Dat is namelijk hetzelfde als thuis.

Maar goed; hoeveel mooi weer heb je nodig om in een fijn hotel te slapen en wat musea te bezoeken?

Wandelen langs de Rijn in Dusseldorf

Krakau

Hip, hot & happening; dat is Krakau momenteel. Het hing al een tijdje in de lucht dat de tweede stad van Polen het ver zou schoppen. We leven nu eenmaal in een tijd waar de hoofdsteden een beetje ingedutte toeristenwalhalla’s zijn geworden en de creativiteit en originalititeit  in de tweede steden te vinden is.

Het feit dat MoMedia onlangs ook de 100% Krakau gids (én app) uitbracht, zegt eigenlijk al genoeg. Ga er dus heen, voordat het te laat is.

Goed om te weten: gay friendly als Krakau is, kun je er ook voordelig overnachten via MisterBnB. Wat je er verder nog kunt doen, behalve van hippe restaurantjes naar koffiebarretjes huppen? Een dagje Auschwitz; niet heel gezellig natuurlijk, maar wel indrukwekkend.

Praag

That Guy From Rotterdam bezocht onlangs Tsjechië en begon met een heerlijke citytrip naar de hoofdstad van de republiek. Praag is sprookjesachtig mooi en niet voor niets is de stad het decor in talloze films. Net als Barcelona, Parijs en Londen, is Praag altijd goed voor een weekendje weg.

Een makkelijke manier om de stad in korte tijd te ontdekken, heb ik omschreven in ‘Praag ontdekken per Segway‘. Per Segway, dat is toch iets voor stadswachten met overgewicht en bedrijfsuitjes van ambtenaren? Eh nee, niet dus. Nou ok, een beetje. Maar ik kan je verzekeren dat als je ooit op zo’n ding wilt staan, je dat net zo goed in Praag kunt doen.

-> Of ben je meer in de stemming voor: ‘De zwoele nachten in gay Praag

De stad is verder bekend om z’n bier, hippe restaurants en fraaie musea. Bedenk daarbij dat je met het grootste gemak ook nog naar omliggende natuurgebieden kunt gaan en je hebt met Praag een ideale bestemming te pakken voor een midweekje weg.

Milaan

Nog tot en met 31 oktober kun je in Milaan terecht voor de EXPO 2015. De wereldtentoonstelling is een goed excuus natuurlijk, maar modestad Milaan is sowieso de moeite waard.

De stad wordt door Italianen een beetje afgedaan als kille zakelijke stad, omdat de grandeur van steden als Florence of Rome ontbreekt. Maar heb je net als ik een zwak voor Italiaanse mannen, dan kun je je hart ophalen. De mannen in Milaan zien er onberispelijk uit en als modehoofdstad van de wereld heeft Milaan genoeg te shoppen en fijne hotels om in te verblijven.

Vanwege de EXPO dus dit jaar naar Milaan, volgende keer één van die andere fijne Italiaanse steden!

Welke stedentrip wil jij dit najaar doen?