kralingse-plas-Rotterdam-The-Netherlands-world-city

Traditiegetrouw geeft Rough Guides jaarlijks een top 10 van steden die je absoluut niet mag missen. Rotterdam staat fier tussen 9 andere fantastische steden. Rotterdam is geweldig; dat mag de wereld weten!

Rotterdammers praten graag over hun eigen stad. Daar ben ik geen uitzondering op. Trots op het feit dat ik de stad heb weten te ontdekken; iets dat niet voor iedereen is weggelegd. Rotterdam is namelijk geen makkelijke stad, die zich als een warme deken om je heen vouwt. Het is een stad die je moet leren kennen om er de mooiste plekjes van te kunnen zien. (Lees ook eens Cat Cities vs Dog Cities.)

Het is dan ook niet voor niets dat uitgerekend Rough Guides Rotterdam dit jaar in de top 10 heeft gezet van beste steden om eens te gaan ontdekken. Rough Guides is vergelijkbaar met Lonely Planet, maar dan net iets ruiger. De obvious tourist traps blijven niet onbesproken, maar er is vooral veel aandacht voor plekken die nog niet zijn ontdekt door het massa-tourisme.

wereldmuseum-rotterdam

Andere steden in het illustere rijtje zijn Rio de Janeiro, Sarajevo, Marseille en Almaty (in Kazachstan). Niet echt de braafste steden ter wereld, maar wel allemaal de moeite waard! Kortom: heb je ballen, dan ga je naar Rotterdam. Ben je nog op zoek naar een hotel, dan vind je hier de leukste hotels van Rotterdam. Ben je op zoek naar gay-nightlife, dan raad ik je aan om eerst even Gay Rotterdam: ongepolijst en onontdekt te lezen. Veel plezier en tot ziens!