Rotterdam The Hague Airport RTM That Guy From Rotterdam

Jarenlang heb ik gedacht dat vliegtickets goedkoper waren als je een retour kocht. Maar ik kwam er laatst per ongeluk achter dat het ook duurder kan uitpakken. Sterker nog: toen ik er nog eens wat beter over nadacht, bleek dat ik misschien wel veel vaker geld had kunnen besparen met 2 enkeltjes. Hoe? Heel eenvoudig.

no pants subway ride 2015 NYC Rotterdam Amsterdam

 

Eén van de geheimen van mijn frequente reizen, is het slim plannen van de tripjes. Zo ga ik regelmatig op 48 uur trip om vrije dagen te sparen.

-> Hoe zo’n trip eruit ziet? Lees: Vrijdagavond weg, zondagavond terug: doe een 48 uur trip!

Maar toen ik laatst een extra weekend Londen wilde boeken om mijn vriend een keer extra te zien, leek dat flink duur uit te pakken. Een retourtje was best prijzig en de vliegtijden niet erg gunstig: vrijdagmorgen belachelijk vroeg weg en zondag aan het begin van de middag weer terug. Dat was niet mijn idee van een leuke impulsieve actie. Liefde overwint alles, maar niet het gebrek aan vrije dagen natuurlijk. Na wat speurwerk ontdekte ik edreams.com, waar ze combinaties kunnen maken van verschillende vluchtmaatschappijen en luchthavens. En toen bleek ineens dat het voor mij in alle opzichten gunstiger zou zijn om op vrijdagavond vanaf Rotterdam The Hague Airport naar London City te vliegen en zondagavond terug van Gatwick naar Amsterdam. Dat scheelde me zelfs inclusief de treinkaartjes geld (het was goedkoper dan een retourvlucht boeken), maar bovenal: het kostte me géén vrije dag!

Hoe je nog meer bespaart

Toen ik er wat verder over nadacht, is er op deze manier nog veel meer geld te besparen. Wat door op deze manier mijn trips te plannen, kon ik voortaan ook vakanties gaan boeken waarbij ik af en toe bespaar op een extra hotelovernachting. In plaats van een nacht langer te blijven voor een ochtendvlucht terug, kun je ook de avond ervoor terug vliegen met een andere maatschappij.

-> Geïnspireerd? Lees dan ook: ‘Vaker voordelig op vakantie

Ik kan mijn geluk haast niet op met deze nieuwe ontdekking. Mijn vriend is er ook blij mee. Volgende week vliegen we allebei op ongeveer dezelfde tijd naar Noorwegen voor een extra weekendje tussendoor. Dat noem ik nou That Guy From Rotterdam! 😉

Waar zou jij heen gaan als je een 48 uur trip zou maken?