Overdag is Dublin de moeite van het ontdekken waard. Maar 48 uur Dublin gaan natuurlijk niet voorbij zonder het nachtleven in te duiken. Dat begint met cocktails en uit eten, om vervolgens de gay bars van Dublin aft te struinen. En die blijken niet alleen groot, maar vooral ook erg gezellig!

Het meest verbazingwekkende aan Dublin vond ik de hoeveelheid goede restaurants. Als je van lekker eten en cocktails houdt, dan voel je je hier helemaal thuis. Zo kreeg ik een aantal goede tips van That Guy From Rotterdam-lezer Harald, die er woont en werkt.

The Dean 

Het dakterras (ik geef toe: rooftop bar klinkt beter) van het boutique hotel Dean is één van Haralds favoriete plekken om cocktails te drinken. De rooftopbar heet Sophie’s en kijkt uit over Dublin. Het interieur is erg fraai en als je boven niet terecht kunt, dan kun je beneden ook stijlvol eten zónder uitzicht.

Vintage Cocktail Club

Van dezelfde eigenaren als The Dean is ook VCC, de Vintage Cocktail Club. Aan de buitenkant loop je er zo voorbij, want het is niets meer dan een zwarte deur met drie armetierige lettertjes erop. Binnen stap je echter een ander tijdperk binnen. In een over-the-top klassieke huiskamer serveren ze de beste cocktails. En je kunt er ook eten, maar wie denkt daar nou aan?

De entree van Vintage Cocktail Club

De entree van Vintage Cocktail Club

Meer uit eten in Dublin

De beste hamburgers in Dublin had je waarschijnlijk al onthouden, maar wil je ’s avonds toch iets anders proberen dan is 48 uur eigenlijk te kort. Behalve bij The Dean en VCC kun je namelijk ook voortreffelijk eten bij Fade Street Social.

Fade Street Social

Bij dit concept kun je bijna niet de fout ingaan: een volwaardig restaurant, een meer casual tapas restaurant, een cocktail bar én terrasbar. Nee, niet allemaal in 1 wazige concepthal, maar 4 verschillende ruimtes, daar kun je dus je hele weekend doorbrengen als je wilt. Zelfs Beyoncé komt er lachend vandaan.

Zelf at ik in het tapas gedeelte, waar het goed vol zit en je snel je eten voorgeschoteld krijgt. En niet zomaar tapas, maar misschien wel de beste tapas die ik dit jaar heb gegeten. En ja, daar konden zelfs de tapas in Benidorm niet tegenop. Bedankt Harald voor deze gouden tip!

[envira-gallery id=”10376″]

Market Bar

Om de hoek zit nog een andere aanrader: The Market Bar. Dit restaurant met z’n kenmerkende schoenenmuur is razend populair, maar als je naar binnen loopt kun je ook rechts de trap op naar The Black Market Bar. Deze ‘kleine kroeg’ is prima om wat lokale bieren te proberen, zoals de Cute Hoor of Galway Hooker.

market-bar-dublin-shoe-wall

Ben je meer van streetfood achtige taferelen, ga dan naar Pitt Bro’s waar smoked BBQ het menu bepaalt. Net zoiets als Holy Smoke zeg maar. En heb je voldoende aan liquid dinner, dan is The Ivy met z’n indrukwekkende drankenkabinet dé plek om in stijl dronken te worden.

Gay Bars in Dublin

gay Dublin gender neutral bathroomMaar goed, de grote ontdekking moest nog komen: het nachtleven van Dublin. Is gay Dublin de moeite waard of niet? Ben je tijdens een citytrip op zoek naar een goede gay party waar je met snoepjes op de zonsopgang tegemoet wilt dansen of wil je de hele nacht in een sling hangen met 300 geile mannen om je heen, dan is Dublin niet de plek om je uit te leven.

Vind je het daarentegen wel leuk om tijdens een weekendtrip de reguliere (cocktail)bars afwisselen met hilarische taferelen in de lokale gayscene dat ga je in de Ierse hoofdstad een geweldig weekend tegemoet.

Ook is er jaarlijks het Gay Theatre Festival en in 2015 werd middels een referendum het huwelijk opengesteld voor same sex couples. Gay Marriage werd door ruim 60% van de bevolking toegejuicht en daar zijn ze best trots op, merkte ik tijdens mijn werk in Dublin. Ook kwam ik daar het eerste sex-neutrale toilet tegen.

 

Front Lounge

Houd je van smaakvolle zaken waar je behalve drinken en knipogen ook nog een fatsoenlijk gesprek kunt voeren, dan is de Front Lounge (en de Back Lounge) jouw zaak. Gemixt publiek in alle leeftijden en smaken.

Pantibar

Alle homo bars in Dublin zitten dicht bij elkaar. En de Pantibar lijkt op de kaart een heel end, maar is nog geen 5 minuten lopen vanaf Front Lounge. De zaak is niet vernoemd naar het drag-genre pantomime, maar de Ierse RuPaul Panti Bliss. Wat ik persoonlijk erg fijn vond aan de bar, is dat je er niet zo krap op elkaar staat.

The George

De bekendste gay bar in de stad is The George, met een grote bar en dansvloer/podium. Je komt er binnen via de hoofdentree of via de bruine kroeg op de hoek. Binnendoor loop je makkelijk van de ene naar de andere kant en in de main bar kun je via de trap ook naar boven als het beneden te druk is.

the-george-dublin-gay-bar

Prhomo

Misschien ligt het aan de leeftijd, of aan de hoeveelheid vrouwen, maar in The Hub, waar Prhomo huist werd het meest gedanst . Als veertiger kun je er eigenlijk niet heen zonder pedofiel genoemd te worden, want het publiek bestaat grotendeels uit scholieren en studenten. Heel lekker natuurlijk, maar misschien iets té jeugdig.

Al met al kun je dus een prima weekend Dublin boeken. En heb je (betere) tips om dit artikel aan te vullen, laat ze dan hieronder achter in de comments.