wittedewith ballroom rotterdam hotspots

Na mijn vorige post over Ballroom in de Rotterdamse WittedeWithstraat wilde de zaak graag revanche nemen: het eten is er wél degelijk de moeite waard. Of ik nog eens langs wilde komen? Ja hoor, kom maar op!

ballroom hotspots rotterdam xmas

 Eerder dit jaar heb ik de ballen en gin-tonics bij de Rotterdamse hotspot Ballroom geprobeerd en ik was erg enthousiast over de ambiance. Maar de prijsstelling en het eten hadden me niet echt overtuigd. Dat liet de zaak zich geen twee keer zeggen. Rotterdams ondernemerschap en een hand in eigen boezem resulteerden in een vernieuwde kaart. En als klap op de vuurpijl zelfs een speciaal kerstmenu.

Kerstmenu met zonder ballen

Ik werd uitgenodigd om het speciale kerstmenu te proeven, inclusief een aangepast gin-tonic-arrangement. En verdomd: de chef van Ballroom (Edward van Daalen) heeft zeker meer in huis dan spaghetti met gehaktballen. Duivelseitjes met gember, kabeljauw met sinaasappel en postelein, beef wellington met een wortel-pastinaaklasagne en een chocoladetaart met rodebieten-mousse en champagne-ijs vormen een bijzonder kerstmenu, waarin geen gehaktbal te bekennen is. De kabeljauw was iets te zomers voor de rest van het aardse kerstmenu, maar ik moet toegeven: Ballroom verraste me aangenaam met dit menu en wat mij betreft zouden de gerechten rechtstreeks op de permanente kaart kunnen.

beef wellington menu rotterdam ballroom

Gin-Tonic arrangement

Voor een zaak die zich specialiseert in de gin-tonic waren mijn verwachtingen hoog gespannen voor het gin-tonic arrangement. En daarmee heeft de hippe Ballroom zijn naam waar gemaakt! Frisse gerechten kregen een frisse GT en de volle smaken van de beef wellington werden voorzien van een stevige gin-tonic (Mombassa Club-gin met kardamom). Bij het toetje stond in eerste instantie een pure gin op het programma, maar die werd uiteindelijk vervolmaakt door een espresso-met-gin. Damn, wat een goede combi!

De Buik Van en Irene van Guin leken ook een prima avond te hebben en volgens mij is Ballroom hard bezig om een vaste positie te veroveren in het Rotterdamse uitgaansleven.

espresso with gin tonic ballroom rotterdam

pics van: LiveLikeTomcom

‘Staat niet op de kaart…’

Het kerstmenu is alleen te reserveren tijdens de feestdagen. ‘En de gewone kaart dan?’ hoor ik je denken. Daar heb ik ook een blik op geworpen en de aangepaste variant ziet er zeker veelbelovend uit. De menukaart wisselt regelmatig en wordt aangepast aan de smaken van het seizoen. Goed excuus om dus ook elke keer weer nieuwe gin tonics uit te proberen!

Wat zijn jouw plannen met kerst? En ben je al eens bij Ballroom geweest?