ballroom witte de with outside

Gin-tonic en spaghetti met gehaktballetjes, dat is Ballroom. Inderdaad, een rare combinatie. Net als de opgezette flamingo en de hangende buffelkop. Je moet wel ballen hebben om zoiets uberhips te openen in Rotterdam. Toch?

gin tonic ballroom rotterdam

Ik ben er nu 3 keer geweest, de hippe Ballroom in de WittedeWithstraat. De eerste keer schrok ik van de prijzen van een gin-tonic, de tweede keer schrok ik van de bedroevend kleine portie eten. En de derde keer zaten mijn geliefde en ik als enige twee mannen tussen de hippe vrouwen die op hun zondagavond een Rozengeur & Wodka Lime-avond wilden vieren. Toch ga ik nog een vierde keer. En een vijfde. Maar waarom?

Gin-tonic en gehaktballen

Het stikt van de hotspots in Rotterdam en Ballroom is er daar zeker één van. Ze claimen onderscheidend te zijn door een uitgebreide gin-tonic kaart en door pastas met gehaktballen te serveren. Het is inderdaad een verrassende combi. En daar betaal je ook voor. Een gin-tonic (toegegeven, de kaart is uitgebreid) kost je 10 euro. Hoewel ik me inmiddels heb laten verzekeren dat dat standaard is, vind ik het gewoon veel te veel geld voor een aangelengde borrel. Zeker als ‘ie door de ranke meisjes wordt ingeschonken met een maatglaasje. Doe mij dan maar een cocktail met een fraai uitzicht.

Het oog wil ook wat!

ballroom rotterdam gehaktbalQua eten is Ballroom niet om over naar huis te schrijven. De ‘signature-dish’ is de spaghetti met gehaktballen, in een kleine of grote portie. Om je de illusie te besparen: die grote portie zit bij de Albert Hein gewoon in een lunchverpakking. Twee tafels verderop zaten andere mensen die hetzelfde dachten, want toen we bij Dertien ons nagerecht gingen halen (te weinig keus bij Ballroom) zaten zij er ook. En zij bestelden daar gewoon nóg een hoofdgerecht. De smaak van de pasta en en ballen was trouwens wel prima en € 14,50 is natuurlijk ook geen dealbreaker.

Waarom ga ik er dan toch nog heen? Puur vanwege de aankleding, om eerlijk te zijn. Ballroom ziet er fantastisch uit; met opgezette dieren en een plantenmuur. De verlichting is stijlvol en de lange bank om op te zitten is ook prima. Dus voor die ambiance heb ik best wat extra euro’s over. Wat ik dan ga bestellen, die volgende keer? Gewoon de limonades. Voor 3 euro krijg je namelijk een heerlijk groot glas limo met een apart smaakje. En een rietje. Meer heb je toch niet nodig om happy te worden?

Wil je echt een keer een goeie bal eten, dan ga je gewoon naar De Ballentent, de enige echte aan de Parkkade. Of neem een lekkere burger, Rotterdam heeft namelijk ook genoeg goeie hamburger-zaken.

Wat vind jij van Ballroom?