world port world city leukste hotels rotterdam

Tegenwoordig vind je met gemak een goed hotel in Rotterdam. Voor een wat meer authentieke ervaring, die afwijkt van de standaard internationale ketens, dan zijn er een paar prima hotels die je weekendje weg in Rotterdam een bijzonder tintje geven.

ibis-rotterdam-city-centre-liveliketom-markthal

Rotterdam is de tweede stad van Nederland en heeft daarom ook voldoende hotels in alle prijsklassen. Populaire backpackerhostels en grote internationale hotels liggen naast elkaar en het is aan jou de keus of je midden in het centrum wilt slapen of juist in een rustige wijk, zoals Noord of Kralingen. De leukste manier om een stad te leren kennen tijdens een weekendje weg, vind ik zelf altijd nog Couchsurfing. (Lees ook: tips voor beginnende couchsurfers) Je slaapt dan bij Rotterdammers thuis, die meestal wel weten welke plekken de echte must-see’s zijn en welke leuke cafeetje in de buurt zit. Couchsurfing is gratis en de Rotterdamse groep  is actief met wekelijkse meet-ups en de roemruchte Sinterklaas-avond.

Leukste hotels in Rotterdam

Ben je meer gesteld op je privacy, dan is het natuurlijk prettiger om in een hotel te slapen. Rotterdam heeft een aantal karakteristiek hotels die je nergens ter wereld zult treffen. Wil je dus een typisch Rotterdams weekendje weg, dan moet je zeker even deze hotels checken.

Hotel Bazar

Midden in het uitgaanscentrum van Rotterdam vind je een echte klassieker: Hotel Bazar. In dit hotel proef je het multiculturele karakter van de stad beter dan waar ook. Elke verdieping heeft z’n eigen thema en je kunt daarom slapen in Zuid-Amerikaanse, Aziatische of Afrikaanse sferen. Het razend populaire en gelijknamige restaurant onder het hotel is tevens de plek waar je het overheerlijke ontbijt krijgt geserveerd. Met de leukste cafés, , musea, galleries en restaurantjes om de hoek zit je altijd goed in Hotel Bazar.

Oosterse kamer in Hotel Bazar

Hotel New York

Dit hotel ligt op de internationaal bekende hotel ligt tussen de grootste gebouwen van Rotterdam op loopafstand van de welbekende Erasmusbrug. Hotel New York was vroeger het hoofdkantoor van de Holland-Amerika-lijn, dat duizenden mensen naar Amerika heeft gebracht op legendarische schepen. Als je binnenstapt in het hotel waan je je in een andere tijd. Het restaurant is een populaire plek voor toeristen en in de zomermaanden zit het terras vol met Rotterdammers die willen genieten van de mooie zonsondergang aan de kop van de Wilhelminapier. Zangeres Anouk schreef hier alle teksten voor het naar het hotel genoemde album.

De Kubuswoningen

Lange tijd waren de kubuswoningen een icoon voor de stad Rotterdam en het zette de stad dan ook op de kaart als een echte architectuurstad. De woningen liggen aan de prachtige (en erg gezellige) Oude Haven, in het centrum van de stad. Wil je een keer overnachten in zo’n kubuswoningen, dan kan dat. Hostelketen Stayokay heeft namelijk een groot aantal kubussen omgebouwd tot kamers, zodat je voor een aangename prijs in een heuse architectuurklassieker kunt overnachten. Voor liefhebbers van design en architectuur is dit natuurlijk een kans die je niet voorbij mag laten gaan!

stayokay rotterdam hotel kubuswoningen

SS Rotterdam

Wie googlet op overnachtingen in Rotterdam komt al snel het SS Rotterdam tegen. Dit prachtige cruiseschip is compleet gerenoveerd en heeft alle grandeur van de luxe uit de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw weten te behouden. Een overnachting op dit paradepaardje van Rotterdam is een unieke ervaring. Het design doet je denken aan de zorgvuldig gestyleerde afleveringen van de tv-serie Mad Men. Je slaapt in een echte hut die van al het comfort van een moderne hotelkamer is voorzien. Het schip ligt permanent afgemeerd aan de kade van de wijk Katendrecht, waar je hippe restaurants en een klein theater treft. Om in het centrum te komen, zul je de auto, watertaxi of tuktuk moeten nemen.

een hut op SS Rotterdam

Andere hotels in Rotterdam

Voor backpackers in Rotterdam zijn er goede hostels, zoals Ani & Haakien. De luxere hotels als The Manhattan, Mainport en Nhow zijn net als Hilton en NH Atlanta prima hotels die op hun eigen wijze invulling geven aan hun bekende formules. Recentelijk opende ook IBIS Rotterdam City Centre en ik mocht er overnachten voordat het open ging, lees hier de Sneak Review. Het relatief nieuwe CitizenM en Easyhotel in Rotterdam zijn ook formule-hotels, maar dan wat meer gericht op liefhebbers van no-frills en self-service.

Tip: Rotterdamse hotels zijn snel vol geboekt in weekenden van grote events, zoals het IFFR (International Film Festival Rotterdam) en North Sea Jazz Festival. Check dus ook altijd even de uitgaanskalender van Rotterdam als je een weekendje plant.

Wat zijn jouw favoriete hotels in Rotterdam? Als je hieronder een comment achterlaat, neem ik binnenkort een kijkje!

Ben je op zoek naar de hotspots in Rotterdam, lees dan ook deze artikelen over de beste burgerbars, Thaise restaurants of coffeebars.