christoffelberg curacao

Curaçao is een tropisch paradijs waar je het hele jaar terecht kunt voor een actieve en/of zonvakantie. Een week is lang genoeg om de highlights te zien én tot rust te komen. Hier 9 dingen die Curaçao onvergetelijk maken.

1. Passievrucht met rum & honing

De Floating Market in Willemstad is op zichzelf al een bezienswaardigheid. De marktlui verkopen hun tropische fruit en groenten met het grootste plezier. Bij het kopen van groenten en fruit halen ze alles uit de kast. Toen ik alleen met meloen en mango een kraam verliet, vond de verkoper dat ik toch ook echt een paar passievruchten moest kopen. Om me over te halen, sneed ‘ie een vrucht open en goot er honing en rum bij. Natuurlijk was ik meteen verkocht. En die passievruchten ook.

honey rum passionfruit floating market curacao

Passievrucht met honing en rum op de Floating Market – Willemstad

2. Klifspringen bij Playa di Forti

Een auto is onontbeerlijk op Curaçao. Al was het maar vanwege het beach-hoppen. (Lees ook: kennismaken met Curaçao in 3 highlights.) Op weg van Kleine Knip naar Willemstad kom je door een paar schattige plaatsjes en restaurantjes. Eén daarvan is Playa di Forti: een restaurant met een prachtige uitzicht over de baai en waar de foto’s van Koningin Maxima naast de kassa hangen. Het beste aan Playa di Forti is de springplek in de baai: vanaf 20 meter hoogte spring je het azuurblauwe water in. Als je durft. En anders kun je er ook gewoon een Amstel Bright drinken.

curacao 3 highlights gay travel

3. Christoffelberg

Het Christoffelpark is een natuurpark met verschillende hiking-trails. Letterlijk en figuurlijk hoogtepunt is de Christoffelberg vanwaar je uitzicht hebt op het hele eiland. Beklim de berg in een dik uur en zorg dat je voor 11.00 uur de top bereikt. Daarna wordt het te warm, zelfs op een bewolkte dag. Als je zin hebt kun je erna nog andere trails lopen, maar je kunt ook rechtstreeks naar nabijgelegen stranden rijden om af te koelen in zee.

thefoodjourney and liveliketom on christoffelberg

4. The Blue Room

In reisgidsen lees je veel over de Blauwe Kamer van Curaçao, die je met een boot via Captain Goodlife kunt bereiken. De kapitein houdt echter ook van drank en een blowtje, dus ’s morgens vaart ‘ie niet altijd uit vanwege een kater of roes. Gelukkig gaat er naast zijn huisn een smal voetpad omhoog, dat je naar een baai met strand brengt. Van daaruit loop je via een breed pad in een kwartiertje naar de rots boven de Blauwe Kamer. Spring het water in en zie een smal spleetje waaruit met elke golfslag water spuit. Hier moet je een klein stukje onderwater zwemmen om in de grot te komen. Het euforische gevoel dat je daar terecht komt maakt de grot de moeite waard. Net als de koraalfossielen aan de binnenkant. Ben je claustrofobisch, dan kun je beter buiten blijven. Van de 5 meter hoge rotsen afspringen is ook al leuk genoeg!

pic: coralreefphotos.com

Lees verder ->