5. Snorkelen en duiken

Een tropisch eiland met palmbomen en een blauwe zee vraagt natuurlijk om een frisse duik. Curaçao heeft meer dan 30 stranden en volop plekken waar je kunt snorkelen of duiken. Mijn persoonlijke hoogtepunten waren Sandy Plateau (veel koralen en ook prima om te snorkelen), Tugboat en de nabijgelegen Caracasbay. Ook het privé-strand van het Floris Suite Hotel (Adults Only) had een mooi snorkelstuk en dat geldt voor de meeste hotels aan het water.

-> Meer weten over Floris Suite Hotel, lees dan: ‘Eindelijk rust in een Adults Only hotel’

curacao-scubadiving-gay-travel-

6. Eten, eten, eten

Curaçao is puur genot voor liefhebbers van lekker eten. Of je nou lokale gerechten of gewoon Hollandse pot wilt; je vindt het er allemaal. Veel restaurants hebben een Westerse kaart met een Caribisch tintje. Je kunt in elk geval prima eten bij Fishalicious, No.5, Kome en Sjalotte. Langs de wegen vind je volop lokale restaurants. Of haal bij een kraampje langs de weg cashewnotentaart en een verse kokosnoot. Mijn favoriete beachrestaurant was Pops Place bij de Caracasbaai, vanwege het eten én het uitzicht. En natuurlijk mag je ook Plasa Bieuw niet overslaan: deze foodcourt heeft onder andere Tutu en Giambo in huis, voor de liefhebbers.

restaurant Sjalotte pool cabana

private dinner pool cabana at restaurant Sjalotte

7. Rust, ruimte & loeisterke cocktails

Zoals uit mijn eerdere post ‘Eindelijk rust in een Adults Only hotel’ al bleek, was de keuze voor een kindvrij hotel een goede. De kamers waren ruim, het strand kindergegil-vrij en als extra bonus waren de cocktails bij de bar allesbehalve afgemeten! Onder het motto ‘let me spoil you’ maakten de jongens van Floris Suite Pool & Cocktail bar loeisterke coktails met de namen BonBini en Curaçao Red Devil Naar verluidt is binnenkort ook de LiveLikeTom-Passion te bestellen. Ik ben benieuwd wie ‘Toms Pasion’ aandurft.

cocktails florissuite

8. Friet saté en halve haan

Op Curaçao ontkom je niet aan de Nederlandse invloeden: er wordt Nederlands gesproken en de meeste horecagelegenheden in Willemstad zijn in handen van Nederlands. Je kunt zelfs bitterballen bestellen bij Scuba Lodge. Maar als je dan toch per se iets Hollands wilt, dan kun je net zo goed even naar Soto rijden. Daar wonen de Brabantse Annie en Hilda. Deze creatieve dames zijn niet alleen kunstenaars, maar hebben ook nog eens de grootste lol met hun frietkraam waarin ze kapsalon, patat oorlog, waterfiets en halve en hele hanen verkopen. De gulle lach en Brabantse gezelligheid krijg je er gratis bij!

annie en hilda frietkraam

9. Pietermaai

Pietermaai is de hipste buurt van Willemstad. De junks en criminelen die er jaren geleden huishielden zijn verdwenen en bouwvallen worden omgetoverd in superhippe boutique-hotels en cafés. Ginger, Mundo Bizarro en Miles mag je niet missen en Bij Blauw, Scuba Lodge en Saint Tropez liggen ook om de hoek. Net als restaurant Kome. Er is dus altijd wel iets te doen. En bij twijfel kun je altijd de K-pasa checken voor alles wat er in Pietermaai én de rest van Curaçao te doen is.

De rest van deze top 9 lezen? Check hier het begin van dit artikel. Of lees alles over een heerlijke vakantie in een adults only hotel en maak kennis met Curaçao in 3 highlights!