Nadat je eerder al kon kennismaken met de mannen van That Guy From Rotterdam, nemen we je nu mee in onze bagage. Dit is wat we absoluut meenemen als we op stedentrip gaan. En we zijn benieuwd: zijn we nou typische gay travelers of valt dat wel mee?

Karl liveliketom onmisbaar citytrip rugzak

1. Kleine rugzak

Karl is dol op z’n kleine rugzak, van Fjäll Räven. Ook Jasper en Alessio zijn regelmatig gesignaleerd met een daypack op vakantie. Is het niet voor je handbagage in het vliegtuig, dan komt ‘ie in elk geval goed van pas om het volgende item een beetje in shape te houden.

2. Reisgids (+ ander boek)

De e-reader heeft nog steeds niet gewonnen van de papieren boeken. Jasper en Eric gaan in elk geval niet op pad zonder een reisgids. Jasper vertrekt niet zonder Lonely Planet, Eric en Serge zijn meer van de 100% reisgidsen. Jasper en Eric nemen ook graag een roman mee. Zo las Jasper onlangs Londoners van Craig Taylor. Welke Eric laatst heeft verslonden, lees je binnenkort in zijn eerste boekreview voor That Guy From Rotterdam.

Londoners van Craig Taylor en andere favorieten (pic van grantabooks.com)

3. T-shirt met extra diepe V-hals

Serge draagt het liefst overhemden zonder een t-shirt eronder. ‘Maar in het najaar kan het weer wisselvallig zijn, dus gaan er altijd 1 of 2 shirts mee van ShirtsofCotton, met extra diepe V-hals. Die zie je niet onder een overhemd, en omdat ze iets langer zijn dan normaal, kruipen ze ook niet omhoog!’ 

4. Slippers

Alessio heeft iets met vreemde badkamers en blote voeten. Dat trekt hij niet. Dus zonder flipflops, geen vakantie. Wie geeft hem ongelijk?

5. Zonnebrand & moisturizer inéén

Een voorjaars- of najaarszon kan venijnig zijn. Daarom gaat er altijd zonnebrand mee in de tas van Serge. Onlangs zag ‘ie bij de SeeBuy Fly iets anders dan nog veel makkelijker is: een moisturizer en zonnebrand inéén. Clinique Men M protect SPF 21 gaat daarom standaard mee op de eerstvolgende trip. 


6. Oordoppen

Karl was de eerste die riep dat hij nooit zonder oordoppen op reis ging. En ineens bleek hij niet de enige te zijn. Of ze nou van siliconen zijn of gewoon de classic gele rakkers; ze zijn onmisbaar. Vooral als je in zo’n uber-gezellige maar oh-zo-gehorig Spaans bed & breakfast zit. Of in Barrio Alto slaapt in Lissabon.

7. Zondagmorgen-hulpje

Op de beruchte zondagmorgen moet je even die wallen wat extra aandacht geven. Sinds Alessio met kerst flink uitpakte met cadeaus van het luxe Londense warenhuis Liberty, is er op grooming gebied geen houden meer aan. Molton Brown kreeg daar lucht van en stuurde ter kennismaking hun Anti-fatigue Bai Jl Eye Gel. Een hele mond vol en je moet het vooral ook niet proberen uit te spreken op zondagmorgen. Maar het werkt wel: weg wallen!

8. Powerbank

Omdat de camera steeds vaker op de kamer blijft en de telefoon juist sneller leegraakt, is een powerbank onmisbaar geworden. Vooral één waarvan de kabeltjes keurig zijn weggewerkt, zoals de Xtorm Powerbank Air 6000, waarmee je zelf 2 apparaten tegelijk kunt opladen. Fijn!

xtorm powerbank air 6000

Wat neem jij absoluut mee als je op citytrip gaat?