Cadeaus kopen voor mannen schijnt een lastige opdracht te zijn. Voor mannen die van reizen houden, is er gelukkig volop keus. Met deze reisgadgets sla je de plank in elk geval niet mis. Oorspronkelijk was deze post bedoeld voor kerst. Maar omdat onderstaand gif-je te leuk was, mag ‘ie gewoon blijven staan 😉 

sexy guy xmas gif

Voor vrouwen kom je meestal nog wel weg met huidverzorging, een favoriet cosmeticamerk (slimme tip: ergens in juni vragen welke oogschaduw ze nou al wekenlang gebruikt) en glimmende dingen die je om vingers, hals of in oren kunt doen. Maar mannen, wat koop je ervoor? En helemaal de reislustige types? Hier de 5 cadeaus die ik dit jaar zelf heb ingeladen voor anderen of mezelf 😉 En omdat we thuis al jaren ‘niet te gek willen doen’ kost alles minder dan € 50,-.

Secrid – contactloze betaalkaarten veilig opgeborgen

Dit is wat mij betreft dé uitvinding van 2014 en mijn lievelingscadeau; ik heb er twee als cadeau en één voor mezelf gekocht. Secrid is een pasjeshouder waarin je pasjes (en in mijn editie briefgeld) veilig kunt opbergen. Op zich niets bijzonders, zou je zeggen. Maar de Secrid (verkrijgbaar in maar liefst 17 soorten) beschermt je pasjes tegen het uitlezen van contactless-cards. En aangezien dat de betaaltrend van 2015 wordt, kun je maar beter voorkomen dat je straks niet dubbel hebt betaald of conflicterende kaarten gek gaan doen. Ik heb mijn Oyster- en OV-chipkaart in de buitenste vakjes gedaan zodat ik wel gewoon kan in- en uitchecken zonder alle pasjes eruit te halen. De andere pasjes haal je er makkelijk uit met het knopje. (En aangezien je creditcard hoort in het rijtje: de enige 5 dingen die je niet mag vergeten als je gaat backpacken, is dit een een must-have.)

Powerbank – wie kan er nog zonder?

We reizen de hele wereld over en dat is op zich best een ontspannen gegeven. Toch zie je steeds vaker de ou-of-power-stress optreden. Een paniekerige blik die vertelt dat iemands telefoon op het punt staat leeg te raken, terwijl er nog een belangrijk appje of oproepje wordt verwacht. Gelukkig zijn er powerbanks in alle soorten en maten. Ga uit van minimaal 5600 mHa om je telefoon tot 2x toe volledig te kunnen opladen. Ik heb deze A-Solar Xtorm Air 6000 gekocht. Die naam is wat misleidend, want je kunt ‘m niet met zonnecellen opladen. Maar wél kun je er 2 apparaten tegelijk (en sneller dan een stopcontact) mee opladen en is de chargecable fijn weggewerkt in het design. Hoe handig dat is, ontdekte ik pas nadat ik m’n eigen powerbank had waarin dat niet zo was. Gedoe.

 

Happy Socks – het vrolijkste begin van elke dag!

Het maakt niet uit waar ter wereld je bent, sokken maken de man. Ok, niet als je op slippers in de tropen loopt. Maar zelfs als ik een zonvakantie boek, gaan er een aantal paar sokken mee. Er is altijd wel een etentje of event waar je op slippers toch voor lul staat. Van Happy Socks word ik zelf in ieder geval vrolijk, maar ik heb al genoeg formele events gehad, waar ik complimenten kreeg over m’n sokken. Serieus, zo subtiel is het soms.

Happy Socks sexy guys David LaChapelle

Scheerkwast voor op reis – voor echte mannen

Ik ben een natscheerder. Ik heb wel een trimmer voor mijn baard, maar de baardlijn en mijn hoofd gaan met een mesje en schuim. En niet dat kant-en-klare schuim, maar een klassieke scheerzeep. Met een scheerkwast en schuim heb ik even een moment voor mezelf en ik ben er van overtuigd dat scheren soepeler gaat als je je huid eerst even masseert met een kwast. Bij deze online scheerwinkel heb ik nu ook een mooie reiskwast van Edwin Jagger gevonden, met handige opberghuls. Die overleeft zelfs een paar maanden backpacken!

Philips Bluetooth Speaker

Ik ben een groot voorstander van oordopjes. Vooral omdat de mensen om mij heen mijn muziek (wan)smaak niet kunnen waarderen. Toch zijn er momenten dat een bluetooth-speaker best handig is. Op een verlaten strand met zonsondergang, tijdens een bbq in het park of gewoon thuis op je balkon (of in de tuin) zonder dat je je stereo-installatie gelijk op een belachelijk volume hoeft te zetten. Voor die paar keer per jaar dat je zo’n ding gebruikt, hoef je echter niet de hoofdprijs te betalen. De Philips SBT75 heeft een belachelijk goede prijs-kwaliteit verhouding en krijgt het ondanks z’n compacte formaat (8 x 18,2 x 7,8 cm) voor elkaar om een verdomd goed geluid te produceren. Geen gedoe met kabels, want bluetooth en 5 uur accuduur. Ideaal dus ook voor op vakantie, voor mensen die geen gitaar kunnen spelen bij een kampvuur (ik dus).

Een tikkeltje duurder, maar onmisbaar voor reizende espresso-liefhebbers: de Handpresso. Lees hier mijn blogpost over deze ultieme luxe-survival-gadget.

Wat staat er op jouw verlanglijst? Maak van deze top5 een top10 met jouw ideeën!