brighton-pier-lights-web

Als je nog nooit in Londen bent geweest, dan is een 48 uur trip Londen al een belevenis op zich. Ben je er al wel geweest en wil je een bijzonder weekendje weg, dan is het de moeite waard om je bezoek aan Londen te combineren met Brighton. Grote stad en badplaats in één weekend; That Guy From Rotterdam deed het moeiteloos in een 48 uur trip.

lantern-brighton-pier

Londen begin ik steeds beter te kennen en het is een heerlijke stad voor een citytrip. Zo zijn er altijd wel mooie tentoonstellingen en food-liefhebbers komen er zeker aan hun trekken. Net als shoppingexperts trouwens. De badplaats Brighton kende ik echter nog niet. Je moet natuurlijk wel een beetje slim plannen als je een 48 uurs trip wilt maken, maar het is zeker de moeite waard! Het bespaart je kostbare vrije dagen en je hebt toch een compleet vakantiegevoel.

-> Hoe je een 48 uur trip plant, lees je in ‘Vrijdagavond weg, zondagavond terug: doe een 48 uur trip!

Vrijdagavond: cocktails with a view in Londen

Voor een 48 uurs trip is het handig om op vrijdagavond te overnachten in Londen, in de buurt van station Victoria. ‘s Avonds kun je dan de stad nog in, cocktails drinken met een prachtig uitzicht bijvoorbeeld.

gigi-s-cocktails-london

 

Zaterdag: het geruis van een kiezelstrand en een kermis

De volgende ochtend kun je met een directe treinverbinding naar Brighton gaan. De treinreis duurt ongeveer 55 minuten en vanaf het station loop je rechtstreeks het centrum in.

De pier in Brighton is voor velen het doel van een bezoek aan de badplaats. Het is een pittoreske kermissteiger, waar je poffertjes kunt eten en Minions kunt winnen. Je kunt er in oude klederdracht op de foto of een spotprent laten tekenen, kortom: alles doen wat je thuis ook kunt doen. Ik vond echter wel dat ik de pier gezien moest hebben en had zelfs nog een moment van zwakte bij de kamelenrace. Geen Minion gewonnen, maar wel gelachen!

brighton beach pebbles chairs lounge beach chairs pier

Als plaats heeft Brighton echter veel meer te bieden dan alleen maar de pier. Een wandeling over de boulevard is heerlijk, maar even uitblazen in strandstoelen is natuurlijk ook lekker. Het strand is hier wel wat anders dan je gewend bent, want de zandkorrels zijn ietwat groot uitgevallen: kiezelstenen. Hoewel ik daar in eerste instantie niet heel enthousiast van werd, bleek het geluid ervan juist heel ontspannend. Elke golf werd versterkt door het gekletter van de steentjes en leken daarom een soort Dolby Surround-strand te creëren. Ultieme ontspanning dus! Voor eten en drinken kun je ook prima op het strand van Brighton terecht: tientallen winkeltjes en terrassen wachten op gulzige toeristen.

Maar gelukkig heeft Brighton meer dan alleen een strand. Dat lees je in deel 2 van deze post: Dit maakt Brighton écht leuk!

Lees verder ->

pagina 1 van 2

violin chord dancer brighton market street artist