heart neon art tracy emin

Ben je op het laatste moment toch nog hoteldebotel geworden op de sexy collega die net weer single is of heb je door je veel te drukke leven helemaal geen tijd gehad om iets te bedenken voor je geliefde? Met deze 3 Valentijn-tips wordt Valentijnsdag alsnog de moeite waard. Je moet er ff voor naar Rotterdam, maar dan heb je ook wel 3 top-ideeën én een leuk weekend. Als dat geen ware liefde wordt, ligt het echt aan jezelf!

perth - dansen peter sharp social artist

(Bijna) Gratis Valentijn-tip

Vind je dat geld niet gelukkig maakt en dat liefde bezegeld moet worden door een romantisch slotje aan een brug, dan moet je even een paar euro neertellen voor een slotje. Neem je geliefde mee naar de brug tussen Hotel New York en de Fenix Food Factory en hang het slotje voorzien van jullie initialen aan de brug. Ga daarna lekker lunchen in de Fenix Food Factory. Ben je vervolgens toe aan een wilde nacht dan kun je moet je natuurlijk even checken welke hotels met uitzicht op de Erasmusbrug nog een last-minutedeal voor je hebben.

Romantisch Valentijn-idee

Droom jij ook van flessenpost die aanspoelt en dat je nog onbekende geliefde zich aandient, die dan na maanden smachten en liefdesbrieven sturen een steenrijke jonge god blijkt te zijn? Of geloof je eerder dat toeval niet bestaat en dat de hoogstpersoonlijke ode aan je geliefde alleen gevonden wordt door hem (of haar). Het kan! Maar dan moet je wel eerst zelf die brief schrijven en met fles en al het water in smijten. Hoe je zo’n brief vol verlangen schrijft, leer je op Valentijnsdag in het Maritiem Museum in Rotterdam. Dan kun je ook gelijk de succesvolle tentoonstelling Sex & The Sea zien. Die inspireert ongetwijfeld tot pennenvruchten die zelfs ’50 tinten grijs’ doet verbleken.

Valentijn op chique

Wil je je geliefde imponeren met een etentje in een sterrenrestaurant, luxe shops en zelfs nog wat imponerende mensen om je heen, dan moet je nú tickets regelen voor het ABNAMRO World Tennis Tournament, dat nog tot en met zondag wordt gehouden in de Rotterdamse Ahoy. Regel dan ook even dat je in het VIP-dorp terecht kunt, want als de liefde door de maag gaat, dan moet je wel de beste restaurants in kunnen. Afgelopen donderdag mocht That Guy From Rotterdam er kennismaken met de sterrenkeuken van Mario Ridder, die een speciale vestiging van CEO Baas van het Vlees op het evenement heeft geopend. Maar ook het seafood bij The Harbour Club was verrukkellijk. Tijdens onze rondgang langs de diverse tijdelijke restaurants leek Aan de Zweth qua ambiance mij het meest geschikt voor een diner voor twee, hoewel de cocktails bij de hidden bar ook wel goed smaakten. Misschien is dat een goed idee voor een intieme têteà-tête?

oyster valentines food

 

Wat doe jij met Valentijnsdag?