curacao 3 highlights gay travel

Op zo’n 9 uur vliegen vanuit Nederland ligt een klein stukje koninkrijk waar je een perfecte zonvakantie kunt beleven: Curaçao. Check deze 3 highlights van een eerste kennismaking met dit heerlijke eiland.

floating market willemstad curacao

Actieve vakantie

Bij Curaçao dacht ik in eerste instantie vooral aan strand, zee en snorkelen. En gelukkig is dat ook allemaal volop aanwezig. Maar kom je, net als ik, ook goed rust met wat meer beweging, dan kun je hier prima terecht voor duiken, zeilen, fietsen en hiken. Het Christoffelpark is perfect voor een dagje hikes, alhoewel je de Christoffelberg wel vóór 11 uur ’s morgens moet beklimmen. Met name het laatste stuk is een flinke klim. De beloning is echter prachtig:  een fantastisch uitzicht over het hele eiland. Als duikliefhebber kom je op Curaçao ook zeker aan je trekken. Talloze koralen, kleine vissoorten en wat bescheiden groter spul zoals schildpadden en inktvissen kom je hier tegen. De dolfijnen heb ik zelf niet gezien, maar die schijnen er ook te zijn. Zelf word ik erg happy van het eindeloos turen naar de kleine onderwaterzaken (lees ook ‘de sizequeens van het onderwaterleven’) en dat vind je ook op het vasteland: Curaçao is een fossielenparadijs met talloze koralen in gesteente vereeuwigd!

christoffelberg curacao

Uitzicht vanaf Christoffelberg (halverwege)

Eten op Curaçao

De keuken van Curaçao is net zo gevarieerd als de bevolking. De lokale keuken bevat invloeden vanuit de hele wereld en of je nou op chique gaat of casual in je zwembroek iets gaat halen; je zult zelden teleurgesteld worden qua eten. Persoonlijke favorieten op de eerste dagen: restaurants Sjalotte, Kome, beachrestaurant Pop’s Place (Caracasbaai) en de vers gesneden passievrucht met honing en wodka op de Floating Market. Na onze trip verschijnt er vanzelfsprekend een update met de beste spots van onze hele trip!

honey rum passionfruit floating market curacao

Passievrucht met honing en rum op de Floating Market – Willemstad

Beach-hopping op Curaçao

Beach-hopping is erg populair op Curaçao; je blijft zelden een hele dag op hetzelfde strand. Pak de auto, zon, snorkel en zwem en hup weer door naar het volgende strand. Het eiland is klein en met een auto zit je binnen een paar minuten op een ander strand. Ons hotel had ook een privé-strand in de Piscadera Baai waar we ongestoord konden genieten van de rust en het snorkelen, maar we konden het natuurlijk niet laten om ook populaire stranden als Kleine Knip, Grote Knip, CaracasBaai en die bij TugBoat te ontdekken. Een goeie tip dus: huur een auto. (En vergeet je zonnebrand niet, want je bakt hier sneller bruin dan vlees in Croma).

grote knip beach curacao

Gay Curaçao

Curaçao is het meest gayfriendly eiland in het Caribisch gebied. Met de succesvolle Curaçao Pride en het Exotica Festival heb je per jaar al 2 goede excuses om naar dit stukje Koninkrijk der Nederlanden te gaan. Het hele jaar ben je als gay(-stel) in elk geval van harte welkom in het Adults Only hotel Floris Suite, dat deze twee events host. Wil je weten wat er zo fijn is aan een adults only hotel, lees dan: ‘Eindelijk rust in een adults only hotel‘.

gay travel curacao beach

Uiteindelijk heb ik 9 dagen Curaçao weten samen te vatten in 9 dingen die Curaçao onvergetelijk maken. Lees ze hier.

Ben jij al op Curaçao geweest? Deel hieronder je tips met andere lezers!