Ik ben dol op hokjes. Vooral omdat ik daarin de bevestiging zie, dat ik daar niet in pas. En dat is natuurlijk al een hokje op zich. De komende editie van de Rotterdam Pride heeft als thema [un]labelled en daarom dan nu:  20 typen homo’s die je in elke gay bar tegenkomt.

Het maakt niet uit welke gay bar of club je binnenloopt, er zijn altijd wel dezelfde types te vinden. De meest voorkomende typen hebben we op een rijtje gezet. Hoeveel herken jij er?

1. Het fuifnummer

De allemansvriend van elke kroeg, is het fuifnummer.. Niet te verwarren met de bottomslet. Nee, het fuifnummer is van alles en iedereen op de hoogte, kent alle roddels én de stats van alle aanwezige Grindr-profielen. Drinkt gezellig een glaasje mee en lacht altijd. Het fuifnummer is niet te beroerd om zelf ook een drankje uit te delen. Wordt soms ook wel de lellebel genoemd.

2. De bal

Steevast gekleed in een overhemd, soms zelfs met een t-shirt eronder en een trui erover. Draagt hoogstens bij 40 graden plus een polo. En dan uitsluitend één waarvan het merk je niet ontgaat omdat het in contrasterende kleur of veel te groot op de borst prijkt. Heeft gevoel voor humor en voelt zich, elegant als ‘ie is, nooit te goed voor een gesprek met andere types. Niet te verwarren met nummer 17:de over het paard getilde bal‘.

nutscapes balls on pics gay travel blogger

-> Meer ballen? Lees over deze Gay travel trend: met je ballen op de foto

3. De overjarige twink

Ruim de dertig gepasseerd, maar een taille die zelfs de gemiddelde Zara-twink jaloers maakt. Heeft een hip kapseltje met dito outfit en denkt dat z’n 3x per week zonnebank en subtiel aangebrachte make-up onzichtbaar zijn. Sorry dude, mascara zie je altijd en die dichtgesmeerde rimpels zijn zelfs in de KeerWeer nog te zien.

4. De bottomslet

Grappig genoeg zijn bottomsletjes er in alle soorten en maten, dus uiterlijke kenmerken kun je wegplukken van de andere types. (Let op: hij is vaak vermomd als ‘de ruige spierbundel‘) Kenmerkend aan de bottomslet is dat ‘ie zo snel mogelijk z’n achterste tegen je lijf aan duwt, elke zin die je zegt dubbelzinnig opvat en zelfs een gin-tonic glas aan z’n mond zet alsof het een klein rietje is dat tegen z’n huig mag tikken.

5. De mysterieuze eikel

Ziet eruit als een ongrijpbare diepzinnige stille jongen. Lacht nooit met de tanden bloot en staat vaak in het niets te staren als een ander in z’n oor tettert. Door z’n kleding en blik roept ‘ie iets op van een veel te slimme en sympathieke gast. Eenmaal met ‘m in gesprek blijkt dat het gewoon een domme eikel is, die echt niets te melden heeft.

6. De kale nicht op sneakers

Laat ik mezelf maar niet in dit rijtje overslaan, want anders krijg ik daar weer boze mails over. De kale nicht op sneakers was ook ooit fris en fruitig. Verbergt de rimpels en hangwangen achter een keurig getrimd baardje en loopt in het weekend op sneakers. Meestal in voor een goed gesprek, maar pas op: na 3 jonge jenever (of wodka) met ijs kan het al snel twee kanten op vallen: óf de leukste avond van je leven, óf een zwaar gesprek over wereldleed.

gay-travel-blog-liveliketom-scruffy-man-in-oslo

7. De net-uit-de-kast-oehoe

De hele familie wist het al jaren, maar voor het geval je het nog niet kon zien, heeft ‘ie wat lipgloss opgedaan: de net-uit-de-kast-oehoe. Aan z’n lustige blikken kun je aflezen dat ‘ie z’n wilde haren nog lang niet kwijt is.

8. De vergane glorie

Vroeger het grootste fuifnummer, of misschien zelfs wel een BN-er uit de tijd van enkel Nederland 1 & 2. Nu allang niet meer te herkennen, vanwege de alcohol-walm, het dode haar en de huid die zelfs een elstar van 5 maanden nog strak doet lijken.

9. De onbekend-van-tv-celeb

Het gezicht komt je vaag bekend voor, was het nou de H&M-cassière of de kapper met wie je beste vriendin je op mislukte date stuurde? Maar voordat je het zelf ontdekt, heeft ‘ie zelf al ‘en passant’ genoemd uit welke talentenjacht, inclusief seizoennummer, hij je wellicht bekend voorkomt. Ah, die dus.

Dit zijn er pas 9, de rest herken je ongetwijfeld óók!

Lees verder ->

 

gay stereotypes 20 typen homos die je overal tegenkomt