Binnenkort is het weer vaderdag. En omdat ik zelf volgens de gay dating profilering in de category ‘daddies’ val, heb ik wat cadeautips voor het reislustige daddy-type. Gewoon ter inspiratie voor diegenen die graag hun daddy willen verwennen. (Lees ook: Happy Fathersday: the 5 hottest dads!)

Net zoals veel That Guy From Rotterdam-lezers ben ik zelf inmiddels op de leeftijd dat mijn ouders een puber hadden rondlopen. Nou waren mijn ouders er ook vroeg bij. Alhoewel: in de jaren ‘70 was het heel normaal om rond je 25e een eerste kind te krijgen.

Cadeaus voor een topconditie

Hoe dan ook, in de gayscene ben je rond je 40e al zwaar overrijp. Wellicht is dat ook de reden dat ik me verrot voel na een avond met 5 gt’s. Of zou dat aan mijn conditie liggen? In elk geval doen vitaminepreparaten het erg goed voor in de sportschool. Zoek daarom voor vaderdag naar eiwitshakes, energygels en een fijne shakebeker.

Is de conditie op peil, dan kun je een stapgraag vaderfiguur beter voorzien van mariadistel (katervrij opstaan gegarandeerd) of een bidon, die je ook kunt gebruiken voor zelfgemaakt glijmiddel. Waarom zou je immers een tientje betalen voor een paar milliliter als je met twee eetlepels poeder een hele liter glijmiddel maakt?

De geur van sex

Niets is zo persoonlijk als geur en daarom moet je de man van je leven niet zomaar een eau de toilette cadeau doen. Een vluchtig fris geurtje is geen goed idee, want de ouder wordende neus ruikt steeds minder. Bovendien reageert een ouder lijf anders op een geur dan een jongensachtig twink-lijf.

Kies daarom liever voor iets duurders en exclusievers, dan het zoveelste wegwerpgeurtje. Een flinke voorraad poppers is natuurlijk een mooi alternatief; daar beleef je allebei plezier aan. Ruikt je huis teveel naar sex en poppers, dan maakt deze regenboog-luchtverfrisser je huis weer ‘schoonfamilie’-proof.

Grooming is booming

PR bureaus sturen me regelmatig artikelen toe om uit te proberen. En omdat ‘grooming’ helemaal ‘booming’ is, weet ik inmiddels dat de Wilkinson-groomer ideaal is als je je lijf en gezicht wilt bijwerken.

-> Lees ook alles over mijn favoriete baardtrimmer voor op reis

Sinds kort is ook het mannen-cosmeticamerk BullDog in Nederland verkrijgbaar (bij Etos). Voorheen sloeg ik dat zelf in tijdens mijn weekendjes in Londen, maar dat is dus niet meer nodig. En ook mijn lievelingszeep is gewoon hier verkrijgbaar.

-> Op dit moment werk ik aan een eigen soapbar voor reislustige mannen. Wil je daar als eerste meer over weten, meld je dan aan voor TomPost.

Zilveren baard is goud waard

Een silverdaddy, silverbear, silverfox, silverwolf of je gewone daddy gaat z’n baard natuurlijk niet kleuren, dus dat hoef je niet voor ‘m te kopen. Maar die stugge grijze haren zijn wel lastiger om in bedwang te krijgen. Geef ‘m daarom een altijd handige baardborstel. Of een goede baardolie: de beste is niet eens de duurste! Alhoewel ook hier m’n favoriet weer Bulldog is. Of die van Murdock

beard oil baard olie travel set

‘Make daddy proud’

Een trotse daddy kan natuurlijk niet onopgemerkt het Pride seizoen ingaan. Vorig jaar spotte ik al een mooie regenboogvlag, die ook gelijk als badlaken dienst kan doen.

fouta regenboog rainbow towel benidorm beach zusenzomer

Maar minstens zo leuk is natuurlijk een regenboogluchtbed (fonq). Blijft daddy dit pride-seizoen thuis, laat ‘m dan z’n eigen echte regenbogen maken.

Daddy rainbow airbed

Lees ook: 10 onmisbare gadgets voor je gaycation en wandelschoenen die de weg wijzen.

Goed, voldoende inspiratie voor nu. De vraag is: vier jij daddydag of vaderdag?