two hot guys kissing amsterdam pride

‘Ga je hier een stukje over schrijven?’ vroeg de NS-conducteur. Ik keek verbaasd op. Alex, die naast me zat, vroeg zich af of er iets niet in orde was met zijn samenreiskorting.  ‘Ja, ik lees je blog hoor!’ zei de conducteur met een brede glimlach. Ik moest nog even wennen aan dit moment van eenzijdige herkenning, maar was blij dat ik Alex gerust kon stellen. Het werd het begin van een heerlijke dag Amsterdam Gay Pride, oftewel EuroPride 2016.

gay travel blogger liveliketom on amsterdam gay pride europride

Ook mijn ego was gestreeld; ik schrijf blijkbaar niet voor de anonieme leegte; er zijn dus mensen die daadwerkelijk lezen wat ik hier allemaal neersmijt. Later op de dag werd dit nog eens bevestigd toen ons werd gevraagd wat we van Bali vonden.

-> Voor wie dat wil weten, lees ook onze ervaringen met karma-kutten op Bali

Maar goed, een heerlijke dag Amsterdam Pride, of Canal Pride of Gay Pride Amsterdam; ik heb eigenlijk geen flauw idee hoe het nou eigenlijk echt heet. Wat dat betreft is Rotterdam Pride een stuk eenduidiger in de merkcommunicatie. 😉

happy socks pride edition rainbow socks

Mijn gouden muiltjes had ik van stal gehaald en op de boot van vrienden Pieter en Job begon de dag, die zou uitmonden in één groot feest. Dat er honderdduizenden mensen de stad in komen, betekent natuurlijk ook dat er heel wat fijne foto’s online worden gezet. En daaruit koos ik 10 favorieten, die zomaar eens mijn dag konden samenvatten.

 10. Achter de massa aan

amsterdam canal pride boats

Als de parade voorbij is varen veel boten achter de optocht aan, op weg naar de Amstel. Een prachtig gezicht en het filter op de foto van Instagrammer Shawn geeft goed de dromerige dronken toestand weer na een dagje Amsterdam Gay Pride. 

9. Even plassen

darg queen urinal baroque

Wij hadden gelukkig een deal met de buurboot om te plassen, maar deze “dames” laten zien hoe fijn ons land is. In zo’n kostuum naar een plaskruis gaan, is niet alleen pure opluchting, maar ook een feest om naar te kijken. Pic: DutchGirlsontheBlog

8. Zelfs met kleren aan een feest…

nerdy gay guy sexy glasses rainbow balloons

Al jaren wordt er geklaagd over de hoeveelheid naakt op gay prides. Maar hardloophunkie Chris van GirlsLovetoRun laat zien dat je ook in je t-shirt gewoon lol kunt hebben. Lekker casual, niets meer aan doen. Nou ja, 10 jaar ouder worden om mij wat minder pedofiel te laten lijken.

7. Rotterdam Pride was er ook bij

2 gay guys rotterdam pride during amsterdam pride

Of we plezier hadden gehad op Bali, vroegen deze twee mannen ons. Ja natuurlijk! Maar waarom we Rotterdam Pride op onze shirts hadden? Ehm, simpel: omdat jullie dat nu ook hebben. Hoppa, sticker erop geplakt en tot ziens in Rotterdam van 22 t/m 25 september! Een beetje promo-en voor eigen stad kan nooit kwaad toch?

6. Shirt uit en gaan!

sexy guy sixpack amsterdam pride

Het maakt me eigenlijk niet zoveel uit waar deze meneer staat, maar dat het toevallig tijdens de Amsterdam Pride was, ergens in 020, is wel een goed excuus om ‘m hier te plaatsen. Wat een feestje, zo zonder shirt!

5. De lucht in!

flyboarder gay pride world record skypics

Veel mensen waren bang dat er iets verschrikkelijks ging gebeuren tijdens deze editie van EuroPride. Maar het enige dat echt de lucht in ging was deze flyboarder, die in een paar jaar tijd is uitgegroeid tot hét startsignaal van de Canal Pride. Pic: NOSop3

4. Zelf meevaren

amsterdam gay pride canal confetti europride

Deze Instagram-foto vind ik geniaal: hoewel ze op een brug staat, voelt het alsof ze zelf meevaart op een boot. Je voelt de confetti bijna uit je scherm vallen.

3. Ze blijven cute: Karlisworld

gay travel blogger karl daan karlisworld

Als je ex en z’n nieuwe verkering de nieuwe gay-sensatie zijn, dan kun je niet anders zijn dan blij en trots. Keep up the good work guys, we love you!

2. Weer naar huis

karin bloemen amsterdam gay pride concert martijn kamphorst gaynl

Zelfs diva’s moeten naar huis en homomoeder Karin Bloemen laat zien hoe je dat in stijl doet, onder escorte van Gay.NL-ers Martijn en Tom. Eigenlijk voelt iedereen zich zo na een dag pride, toch?

1. Liefde, lust, geilheid… 

two hot guys kissing amsterdam pride

…welke van de 3 het ook is, wat mij betreft is dit de beste foto van EuroPride 2016, hulde Nicolaas Smit!

Oh ja, nog meer uit eigen doos:

Unicorn TV

Nee, het was geen pilot aflevering voor mijn nieuwe YouTube-kanaal, maar heel even leek het erop dat Unicorn TV echt bestond. Wil je meer van dit soort ongein als eerste voorbij zien komen? Check dan ons Instagram-account.

unicorn tv youtube channel liveliketomcom

Boatfie

Natuurlijk moet je een foto van je boot hebben en daar zijn we dan ook reuze blij mee: nog helemaal nuchter in de stilte voor de feeststorm: onze Rainbow White Boat.

Amsterdam Pride 2016 boot pieter en job

Pure liefde

Er gaat niets boven echte liefde en die hebben we op deze dag dan ook volop gevierd! Tot volgend jaar!

gay travel blogger liveliketom on amsterdam gay pride europride

Wat is jouw favoriete foto van EuroPride 2016?